Nimeni nu poate sa conteste utilitatea statiilor radio pentru orice tip de autovehicul. Acestea ajuta conducatorii auto prin faptul ca faciliteaza informarea cu privire la starea drumului, trafic, potentiale trasee ocolitoare, controale rutiere, accidente si multe altele. Cand vine insa vorba de alegerea unei statii radio insa, multi soferi sunt pusi in incurcatura. Cum se poate alege cea mai buna statie radio? Ce criterii trebuie sa indeplineasca?
Pentru a raspunde la aceste intrebari si pentru a clarifica orice nelamuriri cu privire la statii radio, specialistii din spatele site-ului pieseautocamioane.ro ne ofera o serie de recomandari.
Puterea de emisie
Acesta este unul din parametrii esentiali pe care trebuie sa il aiba in vedere orice persoana aflata in cautarea unei statii radio potrivite. Modelele comercializate in tara noastra si care sunt autorizate si acceptate conform legislatiei in vigoare nu trebuie sa depaseasca puterea de 4 W in modul FM sau de 1 W in modul AM.
Pentru ca utilizatorul statiei sa se asigure de faptul ca puterea de emisie este intr-adevar de 4 W, va trebui sa achizitioneze doar statii radio omologate, de la magazine specializate – pieseautocamioane.ro este un reper in acest sens.
Selectorul de canale
Desi pentru unii conducatori auto tipul selectorului de canale nu prezinta o importanta deosebita, acesta poate face o reala diferenta in experienta de utilizare. Modelele analogice, cu selector de canale de tipul unui buton rotativ, pot pune uneori probleme in identificarea frecventei radio optime. Din acest motiv sunt tot mai cautate acele statii radio cu selector de canale digital, cu butoane Up/Down, care identifica si fixeaza automat frecventa radio optima.
Sensibilitatea receptorului statiei
Acest parametru este indicat si pe fisa tehnica a produsului, insa verificarea propriu-zisa a sensibilitatii poate fi facuta doar in timpul utilizarii statiei. Mai exact, se va urmari raportul semnal-zgomot, cel din urma trebuind sa se prezinte la un nivel minim.
De ce este atat de importanta achizitia unei statii radio?
Contrar unei perceptii generale conform careia statiile radio sunt destinate exclusiv TIR-urilor, camioanelor sau vehiculelor din flote auto de transport, aceste echipamente isi dovedesc in fapt utilitatea pentru orice tip de autovehicul.
Indiferent daca vorbim despre o masina mica, proprietate personala, despre un camion sau un autocar, o statie radio este pe deplin un produs eficient. Cum ajuta aceasta conducatorul auto?
Obtinerea informatiilor din trafic poate fi realizata in timp real, in asa fel incat deplasarea sa nu fie nicicum ingreunata de eventuale blocaje. Pe de alta parte, exista probabil conducatori auto care vor spune ca GPS-urile sau chiar smartphone-urile pot oferi asemenea informatii, insa adesea aceste detalii sunt incorecte sau incomplete. Statia radio ofera soferului posibilitatea de a comunica cu ceilalti participanti la trafic si este deosebit de utila in special pentru cei care calatoresc adesea in zone necunoscute.
Odata ce va fi constientizata importanta unei statii radio si se vor avea in vedere si criteriile de selectie mentionate, fiecare conducator auto ce va achizitiona un asemenea accesoriu indispensabil se va asigura ca se mentine tot timpul informat cu privire la conditiile drumului, trafic si alte asemenea detalii.
» Preluat de pe LivePr.ro - Statii radio cat sunt de importante si cum le alegi
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro