Deși încă destul de rare rulând pe drumurile din România, mașinile electrice încep să își facă simțite timid prezența, pe măsură ce răsar în locurile publice tot mai multe stații pentru încărcarea mașinilor electrice.
Ce-i drept, cele mai multe puncte de încărcare electrică a autovehiculelor sunt acum centrate în București și în zona limitrofă, dar tendința de sporire a numărului acestora este certă.
Industria producătoare de mașini se va schimba radical în următorii 20 - 30 de ani. Iată de ce, brandurile de top în materie de automobile din țările dezvoltate investesc în liniile noi pentru fabricația în serie a mașinilor electrice.
Așa stând lucrurile, probabil că și conaționalii noștri vor trece curând la acest nou tip de vehicule.
Stațiile de încărcare electrică sunt necesare în număr sporit deoarece:
1. Mașinile electrice sunt mai rentabile pe termen lung
Chiar dacă prețul de achiziție este mai mare decât al unui autoturism clasic, pe motorină sau benzină, o mașină electrică se dovedește a fi mai economică într-un interval de timp mai mare.
Acest lucru este mult mai vizibil în prezent, comparativ cu acum câțiva ani, deoarece concomitent cu prețul combustibililor clasici tot mai ridicat, producătorii au început ca să fabrice baterii reîncărcabile pentru autovehicule electrice cu performanțe tehnice tot mai bune, în condițiile în care costul acestora a scăzut de până la 5 ori.
2. Gama de autovehicule electrice sporește neîncetat
Se consideră că până în 2023 liderii mondiali din industria auto vor propune clienților circa 60 de modele noi de autovehicule electrice, cu autonomii sporite, unele chiar dotate cu acumulatori ce vor asigura parcurgerea a peste 500 de kilometri între două încărcări.
3. Revoluția auto fiind la început încă, statul acordă stimulente pentru achiziția de mașini electrice
Acest lucru se întâmplă deoarece, după semnarea Acordului de la Paris, multe state și-au dat seama că acesta este viitorul și doar așa, prin creșterea numărului de vehicule nepoluante, pot ca să reducă emisiile de noxe în perioada ce urmează.
4. Producători renumiți de stații de încărcare mașini electrice propun celor interesați modele ce fac posibilă încărcarea bateriilor autoturismelor de acest tip nu doar în spațiile publice anume amenajate, ci și acasă, ba chiar și la job.
După cum spune principalul producător de stații de încărcare EvBox, șoferii nu mai trebuie să caute combustibilul la benzinărie, pentru că de acum încolo vine combustibilul la ei.
Orice șofer european are nevoie doar de o stație de încărcare pentru a avea mereu la discreție combustibil pentru mașina lui nepoluantă.
Statisticile spun că un șofer nu conduce mai mult de 65 de km/zi, ceea ce înseamnă că nu o să facă pană cu o asemenea mașină în oraș, deoarece orice baterie are actualmente o autonomie de minim 120 de km.
VOLT a adus și în România soluții de încărcare redutabile pentru mașinile electrice:
- Home Line - stații pentru acasă;
- Business Line - stații pentru afaceriști;
- Public Line - stații pentru parcările publice.
Avantajele stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice de la Volt
- pot încărca chiar și de 8 ori mai rapid decât o priză normală;
- se pretează pentru orice marcă și model de autovehicul, având puteri între 3,7 kW și 22 kW;
- încarcă inteligent prin optimizarea distribuției puterii disponibile;
- operarea și configurarea stațiilor de încărcare a autovehiculelor electrice este foarte ușoară;
- oamenii de afaceri pot ca să urmărească și să gestioneze eficient stațiile de încărcare de care dispun.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Stații de încărcare moderne pentru mașinile electrice din România
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro