Starețul Atanasie Prodromitul acuză presa din România de fake news

În urma știrii transmise de Digi24, în data de 15 septembrie 2021, starețul Atanasie Prodromitul acuză presa din România de fake news. Mai exact, publicația în cauză a postat un articol în care se vorbea despre un „focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări infectați, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit”.

Atanasie Prodromitul a trimis un drept la replică în care declară că respectivul articol apărut în presă nu ar fi nimic altceva decât o minciună menită să dezinformeze.

„Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv. Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă”, a scris, în dezmințirea sa, Atanasie Prodromitul.

Mai multe detalii

 

Sursa: zin.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro