„Stagii pe bune” pentru studenții din domeniul IT&C

februarie 28, 2014

Peste 800 de oportunități sunt propuse studenților de către ASPI (Asociația de Studenți și Profesioniști IT&C). Cea de-a zecea ediție a programului național „Stagii pe bune” are ca scop dezvoltarea studenților cu profil IT  prin intermediul unor stagii de practică, desfășurate pe durata verii, în diverse companii din acest domeniu. 

Programul de stagiatură se va desfășura între 13 Februarie şi 1 Octombrie 2014. În prima perioadă, 13 Februarie- 13 Mai, studenții vor aplica la stagiile prezentate de companiile participante pe site-ul www.stagiipebune.ro. Între 13 Mai şi 3 Iunie aceștia vor trece prin procesul de recrutare. Perioada de Internship este cuprinsă  între 3 Iunie şi 1 Octombrie 2014, iar după încheierea stagiilor, tinerii vor putea beneficia de contactele deja formate în companii și vor participa la discuții cu reprezentanții pentru a evalua rezultatele programului de practică.

Anul acesta aduce câteva noutăți programului. Cea de-a zecea ediție “Stagii pe Bune” devine un program internațional – VMWare. Cunoscuta companie americană care dezvoltă software de virtualizare devine partener al programului și inaugurează o nouă categorie, aceea de stagii internaționale.

“Întotdeauna am încercat să ne concentrăm pe mesajul educativ al stagiului. Acesta este, în viziunea noastră, nu numai o modalitate prin care studentul poate acumula experiență fără a-şi neglija studiile, ci şi o oportunitate de a descoperi ce îi place să facă şi, poate la fel de important, ce nu îi place să facă” a declarat Vlad Posea, project manager „Stagii pe bune”.

Înscrierea în programul “Stagii pe Bune” este gratuită pentru studenți și masteranzi. Aceasta se face pe site-ul www.stagiipebune.ro. Companiile care doresc să recruteze interni pe durata verii sunt invitate să înscrie posturile disponibile tot pe această platformă în perioada 13 februarie-13 mai. Programul „Stagii pe Bune”  este sprijinit de peste 70 de companii și se bucură de participarea celor mai apreciate organizații de IT&C din țară.

Sursa: Știință și tehnică

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro