SRI monitorizeaza amenintarile la adresa sigurantei informatice

noiembrie 28, 2012

Serviciul Roman de Informatii, in calitate de autoritate nationala in domeniul CyberIntelligence, a desfasurat masuri specifice complexe de documentare cu privire la actiunile, ce constituie, potrivit legii, amenintari la adresa securitatii nationale, intreprinse de mai multi cetateni romani in conexiune cu retele de criminaliate organizata informatica transfrontaliera.

Prin structurile specializate ale Serviciului au fost monitorizate constant agresiunile cibernetice la adresa Infrastructurilor Critice Informationale ale statului roman dar si ale aliatilor sai.

Activitatile persoanelor implicate s-au concretizat in special in preluarea sub control a unor sisteme informatice care, fara cunostinta proprietarilor de drept, erau integrate ulterior in retele informatice complexe utilizate sistematic la savarsirea unor agresiuni cibernetice in beneficiul unor grupari de criminalitate informatica bine structurate.

Au fost monitorizate si documentate, de asemenea, si activitati de comercializare pe forumuri specializate a datelor personale si bancare sustrase cat si a aplicatiilor malitioase utilizate in savarsirea de infractiuni informatice.

Datele si informatiile ce conturau existenta elementelor constitutive ale unor infractiuni au fost comunicate Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, impreuna cu care s-a actionat ulterior pentru documentarea acestora, in vederea tragerii la raspundere penala si destructurarea gruparii infractionale autohtone implicate in producerea prejudiciului foarte mare, atat in tara cat si in strainatate.

Aspectele referitoare la caracter transnational al faptelor, au facut obiectul cooperarii cu serviciile partenere din statele pe teritoriul carora atacurile cibernetice si-au produs efectele.

Pentru SRI protectia si securitatea Infrastructurilor Critice Informationale va ramane si in continuare o prioritate esentiala aflata in stransa legatura cu recrudescenta noilor riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale asociate generic cyberspatiului.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro