SRI confirma faptul ca este vorba de un nou atac cibernetic de anvergura la adresa Romaniei

martie 11, 2013

Acest atac cibernetic este unul cu totul nou fata de Red October (ROCRA), care insa are un impact mai mare, datorita nivelului tehnologic superior, ce ii permite sa se disimuleze mai bine si sa preia sub control reteaua compromisa, in scopul exfiltrarii de informatii.

Potrivit si estimarilor SRI atacul are cu certitudine relevanta in planul securitatii nationale a Romaniei, prin profilul entitatilor compromise, motiv pentru care, in prezent, Serviciul, prin echipele specializate de reactie la atacuri cibernetice intreprinde masuri active pentru identificarea tuturor entitatilor afectate, limitarea consecintelor si stoparea atacului. SRI coopereaza in cadrul acestor echipe specializate si cu STS si CERT-RO.

Acest atac cibernetic survenit la un interval atat de scurt fata de precedentul (ROCRA), ne permite sa reiteram faptul ca amenintarea cibernetica reprezinta una dintre cele mai mari si mai dinamice amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei si aliatilor sai, astfel incat cresterea nivelului securitatii cibernetice este, a devenit o prioritate a statului roman.

Securitatea cibernetica a devenit una din componentele importante ale securitatii nationale, sens in care SRI acorda o atentie prioritara acestui domeniu, in stransa cooperare cu celelalte institutii ale statului roman si cu partenerii externi, precum si in parteneriat cu domeniul privat.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro