Spectacolul de teatru “Bacantele” ajunge pe scenele din Lisabona

Potrivit Institului Cultural Roman (ICR), piesa de teatru “Bacantele” după Euripide în regia lui Mihai Măniuţiu va fi prezentată în această vineri la Teatro da Comuna din Lisabona.

Spectacolul a avut debutul în anul 2003 la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte, devenind unul din cele mai apreciate spectacole din cariera regizorului Mihai Măniuţiu.

Piesa de teatru a fost premiată în cadrul mai multor festivaluri precum: Festivalul Internaţional de Teatru MOT din Macedonia (2005), Festivalul Internaţional de Teatru Marea Neagră din Trabzon, Turcia (2006) si Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ din Muntenegru (2006).

Mihai Măniuţiu este regizor de teatru şi profesor onorific al Departamentului de teatru al Universitaţii “ Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A absolvit institutul de Artă Teatrală si Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucuresti în anul 1978.

Printre alte spectacole premiate, semnate de regizorul clujean se numără: “Oedip salvat”, de Radu Stanca, “Cu uşile închise”, de Jean-Paul Sartre,  “Antigona” de Sofocle, “Săptămâna luminată”, de Mihail Săulescu şi multe altele.

Din distribuţia spectacolului fac parte actori precum: Corneliu Jipa, Adina Stan, Laura Vasiliu, Raluca Cepoi, Liviu Cheloiu şi Sorin Ionescu.