Spectacol Don Quixote de Jacques Bourgaux

Centrul Cultural Francez in colaborare cu Teatrul National Cluj va invita la spectacolul Don Quixotte monolog sustinut de Jacques Bourgaux joi, 2 iunie, ora 19 la Teatrul National, sala Euphorion Intrarea libera

Actor-narator pe o scenă goală, Jacques Bourgaux ţese povestea lui Don Quixotte şi a lui Cervantes în acelaşi timp.
Figură emblematică a anacronicului, Don Quixotte s-a născut într-o vreme când onoarea, curajul erau valori umbrite de atracţia negoţului şi îmbogăţirea rapidă.
Astfel, confundând visele cu realitatea, Don Quixotte începe să trăiască în alte vremuri…

Jacques Bourgaux s-a născut în Belgia, a urmat cursurile de teatru la Conservatoire Royal de Bruxelles şi la Şcoala Internaţională de Teatru Jacques Lecoq din Paris, a fost profesor de dramaturgie la mai multe şcoli de teatru din Europa şi din SUA.
În 1988 a creat prima versiune a spectacolului Don Quixotte după Cervantes. A jucat roluri inspirate din opera lui Thomas Malory, James Joyce, Cehov, Shakespeare etc.

În 2004/2005 a jucat spectacolul Don Quixotte în Franţa, Elveţia şi SUA. A jucat în Prologue a Faust şi în La Cousine de Pantagruel, două spectacole de Silviu Purcărete, la Teatrul Şaghiar din Cluj, Festivalul de la Sibiu, Teatrul Thalia din Budapesta şi în turnee în Franţa.