Spectacol Don Quixote de Jacques Bourgaux

iunie 1, 2005

Centrul Cultural Francez in colaborare cu Teatrul National Cluj va invita la spectacolul Don Quixotte monolog sustinut de Jacques Bourgaux joi, 2 iunie, ora 19 la Teatrul National, sala Euphorion Intrarea libera

Actor-narator pe o scenă goală, Jacques Bourgaux ţese povestea lui Don Quixotte şi a lui Cervantes în acelaşi timp.
Figură emblematică a anacronicului, Don Quixotte s-a născut într-o vreme când onoarea, curajul erau valori umbrite de atracţia negoţului şi îmbogăţirea rapidă.
Astfel, confundând visele cu realitatea, Don Quixotte începe să trăiască în alte vremuri...

Jacques Bourgaux s-a născut în Belgia, a urmat cursurile de teatru la Conservatoire Royal de Bruxelles şi la Şcoala Internaţională de Teatru Jacques Lecoq din Paris, a fost profesor de dramaturgie la mai multe şcoli de teatru din Europa şi din SUA.
În 1988 a creat prima versiune a spectacolului Don Quixotte după Cervantes. A jucat roluri inspirate din opera lui Thomas Malory, James Joyce, Cehov, Shakespeare etc.

În 2004/2005 a jucat spectacolul Don Quixotte în Franţa, Elveţia şi SUA. A jucat în Prologue a Faust şi în La Cousine de Pantagruel, două spectacole de Silviu Purcărete, la Teatrul Şaghiar din Cluj, Festivalul de la Sibiu, Teatrul Thalia din Budapesta şi în turnee în Franţa.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro