Spectacol de bartending la calificarile Bar Master Competition 2010

Liga nationala de bartending profesionist, aflata in acest an la cea de-a cincea editie, si-a desemnat finalistii dupa 2 zile de calificari.

Cei mai tari barmani din Romania, dar si debutanti in concursurile pentru profesionisti au concurat in calificarile Master Competition (BMC) 2010 care s-au desfasurat in 26 si 27 octombrie, in restaurantul Champions din JW Marriott. In cele doua zile de calificari, concurentii au avut de trecut prin 6 probe: Speed service / Speed Pouring / Working Flair/ Mixology / Speed Opening / Exhibition Flair.

La probele din prima zi a calificarilor BMC s-au inscris 13 barmani, dintre care 9 au participat in toate probele pentru accesul in finala. Ziua a fost dominata de Bogdan Costiniu, care a castigat doua din cele trei probe Speed Service si Speed Pouring, confirmandu-si inca o data suprematia in probele tehnice. Cea de a treia proba, Working Flair, i-a revenit lui Valentin Luca, castigatorul BMC de anul trecut, recunoscut pentru rezultatele foarte bune la acest capitol.

In cea de a doua zi s-au inscris in concurs 17 concurenti, 9 dintre ei parcurgand programul complet. Ziua a inceput cu proba de Mixology, 13 barmani disputandu-si suprematia. Premiul intai a fost castigat de Bogdan Costiniu, urmat de Razvan Dinu si Sorin Dica.

Cea de a doua proba – Speed Opening, a atras cel mai mare numar de concurenti (17) si a fost castigata de Razvan Dinu, care a reusit sa desfaca cele cinci sticle in 2,50 secunde. Urmatorul timp, 2,67 secunde, a fost obtinut de Ionut Toader o adevarata surpriza a concursului, barmanul bucurestean aflandu-se la prima participare. Specialistul probei, recunoscut pentru indemanarea sa la acest capitol, Bogdan Costiniu, a reusit sa ocupe doar locul trei, cu un timp de 2,80 secunde.

Ultima si cea mai spectaculoasa proba a zilei, Exhibition Flair, a reunit la start 10 concurenti, atat veterani ai concursurilor, cat si nume noi. De aceasta data insa, nu au fost surprize, locul intai revenindu-i lui Luca Valentin, aflat intr-o forma de zile mari si motivat de recentele rezultate obtinute in concursurile internationale. Claudiu Campo a reusit o rutina care i-a adus un meritat loc doi, el fiind urmat de Bogdan Costiniu.

In urma rezultatelor obtinute in cele sase probe de calificare, in finala BMC din ianuarie s-au calificat noua barmani:
1.Luca Valentin
2.Bogdan Costiniu
3.Claudiu Campo
4.Razvan Dinu
5.Ionut Durchi
6.Ionut Toader
7.Sorin Dica
8.Catalin Fuior
9.Luci Turcu

Finala Bar Master Competition va avea loc in cea de-a doua jumatate a lunii ianuarie 2010. Castigatorul finalei este declarat "Cel mai bun barman din Romania", titlu justificat pe deplin de nivelul de dificultate si notorietatea a competitiei.

Formula juriului este aceeasi ca si in editia precedenta: Marius Gogoasa si Costin Bucur, reprezentantii Exquisite Bar Solutions, si Adrian Caradeanu, Supervisor Champions.
Evenimentul este produs de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions. Partenerii pricipali ai BMC 2010 sunt Stolichnaya, Wembley Dry Gin si Evan Williams. Liga nationala de barmani se bucura si de sustinerea Italprod, Mixer si Santal, iar partenerii media ai evenimentului sunt AfterHours.ro si CalendarEvenimente.ro.

Bar Master Competition este liga nationala de barmani organizata de Food&Bar Magazine incepand din 2006.