Specialistii au descoperit miscarile de dans perfecte pentru a atrage femeile

Fiind constienti ca femeile sunt greu de inteles, o echipa formata din cercetatori din intreaga lume a incercat sa gaseasca cele mai bune miscari care sa-l faca pe un barbat irezistibil pe ringul de dans.

Acestia au recrutat 30 de barbati carora li s-a cerut sa danseze individual pe o anumita melodie timp de 30 de secunde. Participantii nu au primit instructiuni in prealabil, ideea fiind ca miscarile sa fie executate spontan, cat mai liber si fara inhibitii.

Dansul fiecaruia a fost inregistrat in timpul testelor prin intermediul unui sistem de captare a miscarilor. Apoi, a fost transpus in varianta electronica cu ajutorul unui avatar cat mai simplu, asexuat si fara particularitati distinctive.

Urmatoarea etapa a fost jurizarea din partea unui grup de 37 de femei care au fost rugate sa urmareasca reprezentatiile si sa le ofere note de la 1 la 7.

Studiul a demonstrat ca femeile au fost in special impresionate de miscarile ample si cat mai variate ale capului, gatului si trunchiului. De asemenea, miscarile rapide ale piciorului drept (indoirea si rasucirea genunchiului) au fost considerate de catre jurate indicatori ai unor bune abilitati de dansator. Din nefericire pentru stangaci, scorurile obtinute de cei care si-au folosit predominant piciorul stang au fost mult mai slabe.

Sursa: Metro