Soțul șefei DIICOT, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Tribunalul București l-a condamnat joi la trei ani de închisoare cu suspendare pe Dan Hosu, soțul procurorului-șef DIICOT Giorgiana Hosu. Decizia nu este definitivă.

Fostul polițist Dan Hosu a fost achitat pentru corupție (trafic de influență și dare de mită), după ce instanța a anulat probele obținute de SRI pe MSN (mandat de siguranță națională) ca urmare a unei decizii CCR, dar a fost condamnat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, potrivit G4Media.

Dosarul lui Dan Hosu a ridicat numeroase semne de întrebare privind menținerea în fruntea DIICOT a Giorgianei Hosu. Aceasta a fost numită în fruntea Direcției antimafia de președintele Klaus Iohannis în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și de protestele unor asociații de magistrați.

”Dacă apare o condamnare, cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic așa, self-evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva fiindcă și dumneavoastră și alți ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și posibilă problemă. Și, totuși, dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat în conferința de presă de miercuri dacă va cere revocarea Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT în cazul unei eventuale condamnări a soțului acesteia.

 

Așa cum a scris Europa liberă în exclusivitate, colonelul Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat în Piața Victoriei acțiunile violente ale jandarmilor, supranumit și ”Fantoma în alb”, este prieten de 10 ani cu soțul Giorgianei Hosu, procuroarea care trebuia să-l ancheteze în dosar 10 august.

 

Dan Hosu, soțul procuroarei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări, dosar în care colonelul Paraschiv a depus o caracterizare ludativă.

 

Sursa: europalibera.org

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro