SOS Satele Copiilor România a lansat audiobook-ul "Povești care fac bine", dedicat aniversării celor 30 de ani de activitate în România

decembrie 20, 2023

SOS Satele Copiilor România a lansat audiobook-ul “Povești care fac bine”, dedicat aniversării primilor 30 de ani de activitate în sprijinul copiilor vulnerabili. Lansarea colecției de povești audio a avut loc pe data de 15 decembrie, la librăria Cărturești Verona. Audiobook-ul cuprinde 30 de povești pentru copii clasice, povești care au fost donate de scriitori românii sau din antologia scrisă de copiii din programele SOS și sunt interpretate de vedete precum Andreea Bălan, Marius Moga, Andreea Bănică, Corina Caragea, Alexandra Ușurelu, Ioana Cosma, Ciprian Marica, Călin Goia, Radu Andrei Tudor și mulți alții. Audiobook-ul "Povești care fac bine" va fi disponibil online pe site-ul SOS Satele Copiilor România.

Cum s-a născut ideea audiobook-ului "Povești care fac bine"

Ideea colecției de povești a pornit de la dorința de a încheia anul aniversar cu un dar pentru toți copiii din programele SOS și pentru toți cei care susțin misiunea SOS Satele Copiilor România, aceea de a le oferi o copilărie frumoasă fiecărui copil. poveștile sunt farmecul copilăriei și sunt cele care, preț de câteva minute, pot să ne facă pe noi toți să uităm de griji, să zâmbim și să ne bucurăm de lumea colorată și fantastică a cărților. Totodată, poveștile sunt și o ocazie prin care oamenii de bine se pot alătura Familiei SOS, printr-o donație de doar 4 euro lunar, pentru copii – sms MAMA la 8864.

“Lansarea de astăzi face parte din seria evenimentelor aniversare. Anul acesta SOS Satele Copiilor România a împlinit 30 de ani, ocazie minunată sa facem încă un proiect special și anume lansarea unei colecții audio de povești pentru copii, care va fi regasită online pe site-ul nostru www.sos-satelecopiilor.ro/audiobookaniversar. Ne-am bucurat să vedem entuziasmul cu care oameni cunoscuți și apreciați, în spațiul public românesc, au acceptat propunerea de a-și dona vocea pentru a le spune povești copiilor. Avem povești donate de scriitori contemporani, avem povesti clasice dar și povești scrise de copiii din programele SOS din colecția “Mici scriitori pentru mari înțelepți”. Sperăm ca aceste povești să ajungă la cât mai mulți copii, familia noastră să se mărească cu noi susținători și povestea SOS să meargă mai departe” a declarat Diana Podaru, președintele SOS Satele Copiilor România

Colecția audio "Povești care fac bine" continuă astfel campania SOS Satele Copiilor – 30 de ani în România, după festivalul caritabil FestiSAT în urma căruia s-au strâns din donații 100.000 de euro pentru proiectele SOS Satele Copiilor.

Ce vedete și-au “donat” vocile cărții de povești audio "Povești care fac bine"

Pentru că poveștile prind viață prin vocea celor care le citesc, SOS Satele Copiilor România a lansat această provocare și a invitat mai multe vedete - jurnaliști, artiști sau sportivi cunoscuți, ambasadori SOS, să fie parte din acest proiect. Vedetele și-au “donat” vocile și au dat glas poveștilor pentru copii din audiobook-ul aniversar. Îi veți putea asculta recitând povești pe:

Andreea Bălan

Marius Moga

Andreea Bănică

Călin Goia

Radu Andrei Tudor

Corina Caragea

Alexandra Ușurelu

Ciprian Marica

Ioana Cosma

Edy Chereji

Liviu Teodorescu

Tudor Ionescu (Fly Project)

Dj Manuel Riva

Misha Miller

Ce autori au donat povești pentru audiobook-ul aniversar

Colecția audio “Povești care fac bine” a avut ca scop și promovarea autorilor români de cărți pentru copii. Autorii români și editurile care au ales să se alăture acestei campanii și au donat povești care au fost incluse în audiobook-ul aniversar sunt:

Cristina și Alex Donovici

Iulia Iordan

Patricia Lidia Popescu

Adriana Mitu

Ioana Trif

Liviu C. Tudose

Alina Darian

Claudia Oprescu

Mona Matei

Editura Creator

Editura Univers

Editura Curtea Veche

Editura Humanitas

30 de ani SOS Satele Copiilor în România - mii de familii ajutate, sute de tineri crescuți în casele SOS

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor România derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, Serviciul de Asistență Maternală, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor implementează și programe dedicate familiilor din Ucraina.

● Programele SOS Satele Copiilor România pot fi susținute prin: donații lunare, donații prin SMS, redirecționarea a 3,5% din impozit, debit direct sau prin voluntariat.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro