Sondaj online: Utilizarea Internet-ului de catre minori

Rezultatele sondajului online realizat de către Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (APTI) în perioada 27 februarie – 10 martie 2006 legat de activităţile copiilor pe Internet, în vederea evidenţierii aspectelor pozitive şi negative ale accesului minorilor la Internet, poate fi citit pe site-ul APTI începând din data de 7 8 martie 2006, după prezentarea din cadrul mesei rotunde ”Siguranţa Online a Copiilor”, organizat împreuna cu firma Microsoft pe data de 17 martie.

Sondajul a arătat printre altele că:
– Mulţi dintre copii petrec o perioadă destul de lungă pe Internet, unii chiar mai mult de 4 ore pe zi (cam 25%)
– Serviciile cel mai mult folosite sunt cele de tip Instant Messenger, e-mail şi web iar site-urile cele mai accesate sunt cele cu muzică, urmate de cele cu jocuri şi legate de hobby-uri dar şi cele informative/educaţionale
– Nu există o reală comunicare între părinţi şi copiii în legătură cu ceea ce accesează copiii pe Internet şi nu există un control eficient. 20% dintre copii au afirmat că au dezvăluit pe Internet date personale.
– Procentul de 65% dintre părinţii care au răspuns la chestionar care nu ştiu sau nu pun în practică restricţii (fie şi educative) cu privire la accesarea Internetului – este unul deosebit de îngrijorător care ar trebui să atragă atenţia asupra lipsei de informare din acest domeniu.

Pentru orice informaţii suplimentare legate de Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet – APTI, puteţi accesa site-ul asociaţiei www.apti.ro . (apti)