Solutii lentile de contact pentru ingrijirea de primavara a articolelor oftalmologice

martie 25, 2022

Primavara aduce cu sine o multitudine de schimbari: natura renaste, calatorim mai mult si vrem sa face un process temeinic de ingrijire a lentilelor de contact cu unele din cele mai performante solutii lentile de contact. Aceasta procedura trebuie respectata cu sfintenie in fiecare zi si, mai cu seama, in acest sezon al prafului si alergiilor.

Purtarea lentilelor de contact presupune un risc crescut si poate conduce la dezvoltarea unor infectii sau chiar leziuni ale corneei. Simptomele pot fi roseata, durere sau senzatie de arsura la nivelul ochiului. Atat pentru a va proteja ochii, cat si pentru a elimina nemultumirile ce pot aparea ca urmare a folosirii lentilelor de contact, produsele din aceasta categorie va stau la dispozitie.

O problema ar fi cea a factorilor alergeni, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Alergiile de primavara: preventie si tratament

Primavara aduce culoare in natura si ne incalzeste zilele, dar vine si cu nelipsitele alergii sezoniere, care ne afecteaza in special ochii. Descopera ce este alergia oculara de primavara, cat dureaza, cum se manifesta, care sunt remediile si tratamentele disponibile si ce poti face pentru prevenirea acestei afectiuni neplacute.

Alergia oculara de primăvara este o reactie exagerata, anormala a organismului, ce apare la nivelul ochilor, atunci cand pe suprafata acestora ajung particule inofensive din anumite substante cu potential alergen.

Ca raspuns la agentul iritant, ochii produc histamina, o substanta cu rol de aparare fata de elementele straine detectate. Astfel, apare lacrimarea, mancarimea, inrosirea sau umflarea pleoapelor (edem).

Alergiile oculare pot fi determinate de contactul direct cu trei categorii de alergeni:

Din mediul exterior: polenul din iarba, flori sau copaci;

Din mediul interior: particule de praf, spori de mucegai, puf, fire de par animal, acarieni;

Iritanti: parfum, cosmetice, fum de tigara, vapori chimici, fum de esapament etc.

Ingrijirea lentilelor si evitarea riscurilor

Clatirea, dezinfectarea si curatarea temeinica a lentilelor de contact cu ajutorul unei solutii lentile de contact multifunctionale este metoda cea mai eficienta de inlatura a factorilor alergeni, pe langa eliminarea altor agenti patogeni.

Actiunea solutiilor de ingrijire

Intr-o lume cu mai putine ore de somn si mai mult timp petrecut in fata calculatorului, este dificil sa-ti mentii ochii relaxati si hidratati, mai ales daca porti lentile de contact lunare.

Formula solutiilor multifunctionale depasește limitele intretinerii clasice a lentilelor de contact, aceasta combina elemente de inovatie bio, in unele situatii, cum ar fi solutiile Biotrue, cu un sistem extraordinar de dezinfectare.

Solutiile actioneaza asemenea ochilor, pentru a le oferi sanatatea si confortul de care au nevoie pe toata durata purtarii lentilelor de contact.

Dezinfectarea lentilelor in fiecare zi protejeaza ochii de infectii ce pot fi cauzate de diverse microorganisme cantonate pe lentile.

Formula de baza a solutiilor de ingrijire a lentilelor de contact contine hialuronat, lubrifiant ce se regaseste natural si în ochi. Are ph-ul egal cu cel al lacrimilor sanatoase si mentine active anumite proteine benefice din lacrimile tale.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro