Solutii lentile de contact: ingrijire rapida in doar cativa pasi!

Evolutia de ultima ora a tehnicii medicale a permis flexibilizarea conditiilor de purtare a lentilelor de contact. Materialele hidrofile, cu o textura soft, cu un continut ridicat de apa, combat o serie de simptome neplacute cu care pacientii se pot confrunta pe durata utilizarii accesoriilor oftalmologice si chiar a traditionalilor ochelari.

 

Practic, pe fondul inovatiilor implementate de catre renumitii specialisti ai industriei oftalmologiei, purtarea lentilelor de contact a ajuns sa fie o banalitate, in prezent. Mai mult, acestea au ajuns chiar sa devina o alternative viabila pe care persoanele ostile in privinta ochelarilor le aleg ca o modalitate mult mai confortabila de corectare a afectiunilor ocular.

 

In ciuda confortului resimtit odata cu achizitionarea si folosirea unei perechi de lentile de contact, specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca putem vorbi si de un revers al medaliei. Mai exact, utilizarea corecta a unor asemenea accesorii medicale si implicit mentinerea vederii in parametric optima vine la pachet cu o serie de rigori speciale, in special in ceea ce priveste ingrijirea lentilelor.

 

Modalitatea moderna de ingrijire a lentilelor prin intermediul solutiilor pentru lentile de contact presupune, totodata, nu doar cresterea confortului sau prelungirea duratei de viata a lentilei, ci si imbunatatirea sigurantei si sanatatii ochilor.


Rolul igienei in utilizarea lentilor de contact


BIOTRUE solutie ingrijire lentile

Intrucat folosirea lentilelor de contact de ultima generatie implica si o doza de risc de a contracta infectii serioase sau leziuni ale corneei, respectarea regulilor de igiena si ingrijirea acestora tinde sa devina un adevarat ritual care nu ar trebui tratat cu superficialitate de catre pacienti.

 

Medicii recomanda, asadar, ca la finalul fiecarei zile sa folosim solutii pentru lentile de contact multifunctionale. Aceste solutii lentile de contact sunt cele care ajuta la limpezirea, dezinfectarea si indepartarea impuritatilor de pe suprafata lentilei. Aditional, procesul de ingrijire presupune respectarea a inca trei pasi suplimentari, si anume, clatirea, igienizarea si pastrarea lentilelor in recipient speciale, in ambalajul original.

 

In plus, daca avem in vedere prelungirea duratei de viata a perechii de lentile pe care o detinem, trebuie sa evitam cu desavarsire curatarea acestora cu apa. Apa, indeosebi cea provenita de la robinet, prezinta un continut ridicat de microorganisme, care, la contactul cu ochii, pot provoca grave infectii oculare.

 

Din aceste considerente, se recomanda chiar sa indepartam lentilele in momentul in timpul dusului. Astfel, vom evita patrunderea particulelor de apa la nivelul lentilelor si, mai departe, la nivelul ochilor.

 

Daca totusi picaturile de apa ajung pe suprafata lentilei, avem obligatia de a indeparta in cel mai scurt timp accesoriile de la nivelul ochilor si curata imediat cu solutii multifunctionale pentru lentile de contact. Asa ne arata ultimele stiri din domeniu, cat si recomandarile producatorilor!

 


Pastrarea lentilei in recipiente in solutii lentile de contact speciale


Inainte de a introduce perechea de accesorii medicale utilizate in cutia special destinata, aceasta din urma trebuie curatata in prealabil cu solutie dezinfectanta iar suprafata sau fie stersa, ulterior, cu un servetel. Recipientul se va lasa la uscat o perioada.

 

Pentru sanatatea si siguranta pacientilor, specialistii oftalmologi recomanda ca inlocuirea recipientelor destinate pastrarii lentilelor de contact pe durata noptii sa se realizeze macar odata la 3 luni.

 

Solutiile pentru lentilele de contact incorporeaza o formula avansata pe baza de hialuronat de sodiu, cu o capacitate ridicata de a regenera celulele si de a indeparta rapid depunerile proteice, iar aceste sfaturi utile va vor ajuta sa purtati timp indelungat lentilele.

 

In cazul intampinarii unor dificultati in timpul manevarii lentilelor de contact, pacientii pot recurge la unul din accesoriile pentru lentile: penseta, clestele sau aplicatorul. In concluzie, respectand indicatiile cuprinse in acest ghid de ingrijire, va puteti bucura de o vedere impecabila, de ochi frumosi si stralucitori!

 

Sursa Optilen.ro