În prezent bucătăria reprezinta mai mult decât spatiul unde preparatele și ideile din domeniul culinar prind viața. De-a lungul timpului a devenit o încăpere multifunctionala, unde intreaga familie se reuneste pentru a pregăti sau pentru a lua masa.
Prin urmare, felul în care o amenajam a devenit tot mai important, designul trebuind sa fie modern, functional dar şi atrăgător din punct de vedere estetic, pentru a corespunde cu nevoile noastre.
Pentru a putea lua hotarari cu privire la un întreg proces de amenajare trebuie sa tinem cont atât de dimensiunea camerei, dar si de forma acesteia precum si de spatiul disponibil pentru depozitare.
O mobila aleasa cu grija, care sa se potriveasca cu aspectul intreg al bucatariei este cheia inspiratiei si placerii de a încerca retete culinare noi. (Amenajari interioare de la Inta)
Exista mai multe tipuri de amenajari al acestor spatii printre care întâlnim:
Ideea de „open space” a devenit din ce în ce mai populara si la noi în tara, mai ales pentru proprietarii de garsoniere sau apartamente care si-au dorit sa câștige mai mult spatiu in propria bucătărie.
Acest trend de amenajare implica înlăturarea zidurilor despartitoare si a altor obstacole intre living si bucătărie pentru a extinde cele doua încăperi cu intenția de a forma din doua spatii, unul singur, propice relaxarii si socializarii.
Abordarea unui astfel de stil de amenajare imprumuta ceva din lejeritatea unui living, bucătăria traditionala transformandu-se intr-un spatiu multifunctional.
De acum iti poti primi invitatii în living si în același timp poti purta o conversație cu ei în timp ce prepari băuturile sau masa, fără însă a te mai izola de aceștia.
În al doilea rand, designul este si foarte practic pentru ca structureaza intreaga locuinta si ii ofera un aer de continuitate.
O astfel de bucătărie este ideala pentru persoanele practice si în general ocupate care au nevoie sa se miste rapid dintr-un loc in altul.
Când vine vorba de alegerea mobilierului, tineti cont în primul rand ca electrocasnicele sa se potriveasca cu noul mobilier pentru un aspect compact si organizat.
Modelul „open space” este solutia potrivita în cazul în care dispui de o bucătărie mica pentru ca spatiul sa fie valorificat la maximum.
Din nevoia de mai mult spatiu, cei mai multi apeleaza la diverse solutii creative, pentru a folosi cât mai eficient spatiul din apartament, printre aceste solutii se enumera si amenajarea unei bucatarii în balcon. Poate fi o solutie eficienta mai ales pentru apartamentele mici care nu dispun de suficient spatiu.
Pentru o astfel de amenajare, specialistii ne recomanda ca balconul sa nu reprezinte toata bucătăria în sine, ci numai o parte a acesteia.
Înainte de realizarea lucrarilor, asigură-te ca balconul este atât închis dar si termoizolat.
Explorarea balconului se poate realiza după bunul plac si în moduri diferite, tinand cont de cât de permisiv este locul respectiv.
Un lucru de luat în calcul înainte de prelungirea bucatariei este dat de mutarea centralei termice de apartament în zona balconului, care se poate monta tinand cont de restul electrocasnicelor, cum ar fi aragazul sau zona de gatit plita, cuptorul, hota, frigiderul sau combina frigorifica.
Având mai mult loc de acum, ne putem gândi la amenajarea unui dining care poate fi folosit pentru mesele regulate in familie precum si pentru a primi în vizita musafiri, rude sau prieteni.
Gatitul intr-o bucătărie extinsa în balcon poate fi reconfigurata, intrucat toata activitatea se va desfasura în balcon si deci vom tine la distanta mirosul sau aburul.
În ceea ce priveste mobilierul, acesta nu necesita un model anume atâta timp cât pastreaza aceeași linia de design cu cel din interiorul bucatariei.
O bucătărie ingusta ne da bătăi de cap si asta pentru ca spatiul nu ne permite sa ne desfasuram așa cum ne-am dori în mod normal.
Orienteaza-te către un mobilier care sa aibă la baza un design compact, ergonomic si totodata modern care se va plia perfect chiar și pe cel mai îngust perete.
Opteaza pentru culori deschise în ceea ce priveste finisajele, pentru a reflecta lumina si astfel bucătăria sa para mai spatioasa.
În plus, dulapurile suspendate sau cele inalte pana în vatan sunt perfecte pentru o astfel de bucătărie pentru ca iti vor oferi iluzia unei bucatarii mai mari precum si mai mult loc de depozitare, fără însă sa ocupe prea mult spatiu.
Vom lua în calcul un mobilier multifunctional care sa ajute sa folosim spatiul cât mai eficient posibil, un exemplu ar fi o masa extensibila pe care sa o integram în blat sau amplasara de etajere pe care se pot aseza diverse obiecte specifice bucatariei.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Solutii de amenajare pentru bucatarii mici
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro