Solutii anti-mahmureala aprobate de oamenii de stiinta

In plin sezon festiv, oamenii de stiinta ne ofera cateva remedii eficiente pentru a scapa rapid de mahmureala dupa petrecerile de Craciun sau Revelion. Pe langa metodele traditionale, cum ar fi muraturile, zeama de varza, supele etc., specialistii vin in ajutorul celor care doresc sa evite o zi cu dureri de cap dupa o noapte „furtunoasa”.

Cele cinci solutii cu stampila „aprobat stiintific” sunt descrise mai jos:

1. RU-21

Acest supliment nutritiv este deosebit de popular la nivel mondial, fiind preferat de vedetele de la Hollywood, pentru ca le permite sa petreaca toata noaptea si sa nu aiba nicio problema a doua zi, pe platourile de filmare. Se poate achizitiona online la preturi sub 20 £.

Medicamentul RU-21 mai este numit si „Pastila KGB”, deoarece a fost creat de rusi imediat dupa al Doilea Razboi Mondial, in scopuri politice. Agentii Armatei Ruse foloseau pastila atunci cand, aflati sub acoperire, stateau de vorba „la un pahar” cu oponentii lor. Sub influenta bauturilor alcoolice, acestia din urma dezvaluiau rapid toate informatiile cerute de agentii rusi, care ramaneau neafectati de alcool, datorita pastilei-minune.

2. Etan-beta-sultam

Este un medicament aparut recent, in urma eforturilor sustinute ale unor oameni de stiinta englezi, belgieni si italieni. A fost testat pe sobolani aflati in stare de ebrietate si se pare ca reduce semnificativ efectele nocive produse de alcool asupra creierului.

3. Drinkwel

Este un supliment alimentar ce contine numeroase ingrediente naturale si vegetale. Feedbackul celor care au incercat vitamina este pozitiv, totusi necesita un angajament serios: trebuie sa fie administrata de trei ori pe zi, mai ales in cazul in care planuiti o perioada mai „abundenta” in ceea ce priveste consumul de bauturi alcoolice. O cutie cu 90 de pastile poate fi achizitionata la pretul de 30 £.

4. Sprite

Bautura racoritoare cu aroma de lamaie se afla pe lista anti-mahmureala in urma studiilor realizate de un grup de cercetatori din China. Acestia au analizat efectele a 57 de bauturi diferite asupra metabolismului uman in caz de mahmureala. Sprite a inregistrat cele mai bune rezultate si a obtinut primul loc, urmat indeaproape de apa carbogazoasa.

5. Inca un pahar si gata!

Pare imposibil, dar combaterea mahmurelii cu alcool nu este doar un mit – se aplica zicala „Ce nu te omoara te face mai puternic”.

Oamenii de stiinta confirma faptul ca reluarea consumului de alcool si a doua zi poate atenua starea de disconfort, avand abilitatea de a creste sentimentul de placere la nivel cerebral. Important este sa stim cand sa ne oprim, avertizeaza specialistii.

Sursa: Mirror