Solutie ecologica: panou solar din sticle de bere

mai 13, 2008

Chinezii vor sa-si atribiue titlul de popor inventiv. La aceasta contribuie si locuitorul unui sat chinez care a construit un panou solar pentru incalzirea apei doar din sticle de bere, informeaza ananova.com.
Sticlele de bere sunt aranjate in randuri pe un panou de lemn si sunt legate prin furtunuri care asigura circulatia apei reci pentru a fi incalzita de soare.
Chinezul inventiv Ma Yanjun spune ca a construit acest sistem de dragul mamei sale deoarece vrea ca aceasta sa aiba parte de tot confortul si sa poata sa faca dus oricand doreste. Posibilitatile financiare reduse nu i-au ingaduit sa cumpere un panou solar, asa ca s-a apucat sa-si construiasca singur unul. Ma spera ca modelul sau sau sa fie adoptat la nivel national.
In satul sau ideea a prins repede, asa ca Ma Yanjun a fost solicitat de alte 20 de familii pentru a le oferi ajutorul in construirea unui panou solar din sticle de bere.
Urmatorul proiect al chinezului este construirea unei bai publice pentru satul sau. Va dura pana insa ceva timp pana Ma va bea destule beri pentru noul panou.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro