"Solidaritate totala cu semenii pe care ii ingrijim!"

septembrie 8, 2010

DECLARATIA DE LA CLUJ NAPOCA A FEDERATIEI ROMANE DE DIABET, NUTRITIE, BOLI METABOLICE SI A SOCIETATII ROMANE DE DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE : Solidaritate totala cu semenii pe care ii ingrijim!

Federatia Romana de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice (FRDNBM) si Societatea Romana de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice, intrunite la Cluj Napoca in perioada 7-9 septembrie 2010, cu ocazia celui de-al 8 –lea Congres al FRDNBM, declara :

1. Solidaritate totala cu persoanele pe care le ingrijim: persoane cu diabet zaharat, obezitate, dislipidemii, alte boli metabolice.

2. Prin natura profesiei noastre am fost intotdeauna solidari cu semenii nostri, dar consideram ca in aceasta perioada de criza economica manifestarea solidaritatii trebuie atat rostita, cat si demonstrata.

3. In sprijinul acestei declaratii, ne manifestam solidaritatea cu Asociatiile Persoanelor cu Diabet pentru ca sa nu se produca nicio modificare calitativa in tratamentul diabetului zaharat. Aceasta presupune pastrarea actualului standard de gratuitate pentru medicamentele antihiperglicemiante, precum si optimizarea facilitatii automonitorizarii glicemice. In mod deosebit ne referim la copii.

4. Ne manifestam plenar dorinta ca profesia de Educator specializat in diabet, nutritie, boli metabolice sa fie recunoscuta si statuata ca atare.

5. O mentiune speciala este necesara pentru a sublinia inca o data ca tratamentul cu insulina este cel mai complex tratament in patologia umana. Daca savantul roman Nicolae Paulescu a avut o contributie exceptionala la descoperirea insulinei, noi o sa avem o contributie exceptionala pentru ca tratamentul cu insulina sa se desfasoare in conditii optime in Romania.

6. Ne permite, sa sugeram ca oricine, oricand si sub orice forma sa ajute la cresterea calitatii vietii semenilor pe care ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - "Solidaritate totala cu semenii pe care ii ingrijim!"

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro