Soia-un aliment care merita toata atentia

octombrie 11, 2007

Chiar daca o mare parte din populatia Romaniei a fost nevoita sa o consume fara voie, soia este un aliment care are doua calitati majore: este hranitoare si este sanatoasa.
Este hranitoare deorece are un continut foarte bogat in proteina putand lua locul carnii din alimentatie cel putin partial, informeaza www.health24.com.
Este sanatoasa deoarece scade riscul aparitiei bolilor de inima, al cancerului de san si prostata. Soia echilibreaza nivelul zaharului din sange si estompeaza simptomele menopauzei.
100g de soia consumate zilnic fie sub forma de tofu sau boabe sunt recomandate de catre specialisti. Tofu este cea mai bogata sursa de calciu in afara lactatelor.
Pentru a deveni gustoasa soia trebuie tinuta in apa pentru 5 ore si gatita ulterior.
In afara de calciu, alimentul contine si fier, potasiu, vitamina E si zinc.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro