Socant: O firma din Romania si-a platit factura la timp!

O premiera socanta zguduie mediul de business mioritic. Oamenii de afaceri din Romania au ramas socati cand au aflat ca un antreprenor debutant si-a platit factura la timp, fara sa dea nici un fel de explicatii furnizorului.

Amenintat cu falimentul, antreprenorul ne-a declarat cu un glas sfarsit: „Imi cer scuze, eu sunt nou, nu am stiut. Am primit factura si am platit-o.”

O singura factura platita la timp i-a transformat viata lui Marcel Scadenta intr-o adevarata drama. Acum, toti furnizorii il considera un ciudat si le este frica sa lucreze cu el.

Seful Camerei de Comert si a Patronilor, Patronasilor si a Micilor Mestesugari din Romania (CCPPMMR) a declarat:

„Din pacate, abia si-a deschis firma cocalaru’ si a dat-o in bara. Se vede ca nu are experienta si sunt sigur ca in cateva luni va fi in gaura. Cu atitudinea asta nu ajungem departe de aia suntem unde suntem… Ce s-ar intampla daca toti ar fi iresposabili si ar plati facturile la timp? Va spun eu! S-ar aduna bani in piata, ar creste puterea de cumparare si nivelul de trai. Ne-ar lua naiba pe toti! Am putea ajunge mai rau ca Germania, Austria, sau chiar Elvetia. Asta ne dorim?”

„El, prostovanu’, avea doar cateva regluli simple de respectat, dar a esuat, lamentabil. Sa va spun cum se procedeaza: de 3 ori spui ca nu ai primit emailul cu factura, apoi o ceri prin posta, de 2 ori. Evident, factura nu ajunge la tine, apoi o soliciti prin curier rapid, dupa care urmeaza etapa „sunt plecat din tara cu afaceri”, 1 – 2 saptamani si promiti ca faci plata cand te intorci, dupa care apoi esti nemultumit de lucrare si mai ceri o perioada de gratie sa testezi. Dupa 6 – 7 luni trebuie sa negociezi putin ori sa iti mai reduca din factura ori sa faci un barter cu produse. Asa se procedeaza dom’le daca vrei sa te misti in afaceri!” a incheiat vizibil iritat seful CCPPMMR.

Registrul Comertului a luat deja masuri importiva anteprenorului printr-o sanctiune administrativa. Mai mult, un inspector l-a amenintat pe antreprenor cu bataia si i-a zdrobit tokenul sa nu mai poata face plati.

Acest articol ar putea fi o gluma. Eventualele asemanari cu persoane sau evenimente reale sunt pur intamplatoare!