Slovenii dau lovitura: construiesc prima fantana cu bere gratis din Europa

februarie 22, 2016

 

Autoritatile locale dintr-un orasel din Slovenia si-au asigurat un nou mandat dupa ce au aprobat constructia unei fantani publice la care sa curga bere. Licoarea va putea fi savurata gratuit de catre cetatenii insetati. Unii consilieri locali au contestat proiectul, dar opozitia lor a palit in fata dorintei de construi o fantana cu bere gratis, prima din Europa.

Proiectul va prinde viata in orasul Zelec, aflat in regiunea din centrul Sloveniei cunoscuta ca si „Valea Aurului Verde” datorita plantatiilor de hamei. Vestea a ajuns imediat pe primele pagini ale presei din Croatia si din Serbia, dupa care a atras atentia presei internationale. Desi nu a fost stabilita o data de finalizare, fantana cu bere este asteptata cu sufletul la gura de localnici. Cei care planificau sa viziteze frumusetile Sloveniei, vor trece si Zelec-ul pe harta obiectivelor turistice.

Fantana va costa 170.000 de euro, dar autoritatile spera sa-si recupereze banii din halbele care se vor vinde la fata locului. O halba care sa-i aminteasca setosului de berea bauta la prima fantana cu bere din Europa va costa 6 euro, conform BBC.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro