Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila

Potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, joi, 20 decembrie, pana la ora 14.00, 50 de unitati de invatamant din cinci judete sunt afectate de conditiile meteorologice improprii.
Astfel, in judetul Calarasi, cursurile au fost suspendate in 20 de scoli, in timp ce in judetele Vaslui si Botosani s-a decis suspendarea activitatii instructiv-educative in cate 10 unitati scolare. Alte 13 unitati de invatamant au portile inchise in judetele Ialomita (8) si Braila (5). Numarul total de elevi si prescolari aflati in situatia de a nu frecventa cursurile, astazi, 20 decembrie, este de 16.402.
Precizam ca, in conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, inspectoratele scolare judetene pot lua decizia de a suspenda activitatea acolo unde conditiile meteo-climatice nefavorabile o impun. Potrivit reglementarilor in vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior dupa un grafic propus de scoli si aprobat de inspectoratele scolare judetene.