„Sistemul Perfect” - o piesa de teatru captivanta si plina de umor cu Monica Davidescu, Aurelian Temisan si Kira Hagi in rolurile principale

martie 22, 2024

Piesa de teatru "Sistemul Perfect", o poveste remarcabila cu o distributie de exceptie, a cucerit inimile publicului inca de la prima punere in scena. Publicul spectator este invitat intr-o calatorie emotionanta, amuzanta, invaluita in mister si plina de umor.
Monica Davidescu, Aurelian Temisan, Silviu Biris, Ovidiu Cuncea, Kira Hagi si Cosmin Vijeu/Vasile Revnic transforma scena teatrului intr-un univers fascinant si aduc la viata personaje complexe, fiecare contribuind la crearea unei povesti captivante si plina de invataminte.
Publicul a fost captivat de prestatia exceptionala a distributiei si de povestea provocatoare a "Sistemului Perfect". Aclamata pentru regie si interpretare, piesa a starnit un val de emotii si a fost clasificata de cei mai critici dintre spectatori, o comedie de nota 10.
„Sistemul Perfect” este o adaptare teatrala dupa piesa Sistemul Ribadier. Comedia savuroasa in trei acte de Georges Feydeau si Maurice Hennequin, a fost interpretata pentru prima data in noiembrie 1892. Tema principala o reprezinta stratagema unui sot de a scapa din casa conjugala, hipnotizandu-si sotia.
Regretatul artist si regizor Ion Caramitru si-a dorit sa regizeze aceasta piesa si ca o coincidenta, un alt regizor cu radacini aromane, Toma Enache a pus in scena piesa autorului, Georges Feydeau. Toma Enache este actor, poet, jurnalist si un regizor extrem de apreciat in Romania. De-a lungul carierei sale a regizat numeroase piese de teatru si trei filme printre care si „Nu sunt faimos dar sunt aroman”, primul film artistic din istorie vorbit in aromana.
Georges Feydeau (1862 - 1921) a fost un dramaturg francez din perioada numita La Belle Epoque, cunoscut pentru farsele si vodevilurile sale. Dupa moartea sa in 1921, piesele sale au suferit de ani de uitare, pana cand interesul pentru ele a reinviat in anii 1940. Le Système Ribadier a fost repus in scena in 1963 intr-o productie regizata de Jacques François . Revista online „Les Archives du Spectacle” a consemnat ca pana acum la Paris si alte orase ale Frantei, s-au jucat 15 productii diferite ale piesei, inclusiv o productie din 2007 la Theatre Montparnasse, care a fost filmata pentru televiziune si alte zeci de adaptari in toata lumea.
Cu un amalgam de emotii, o distributie de exceptie si o regie de geniu, piesa "Sistemul Perfect" ramane una dintre cele mai remarcabile piese de teatru ale momentului, aducand laolalta talent, umor si provocari filosofice intr-un mod captivant si memorabil.
Piesa de teatru „Sistemul Perfect” se va juca pe data de 11 martie la Galati ( Casa de Cultura a Sindicatelor); 26 martie la Calarasi (Centrul Judetean de Cultura Calarasi ) si vineri, 29 martie, incepand cu ora 19:30 in Bucuresti la Palatul National al Copiilor. Bilete pe: iabilet.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, ticketstore.ro si la casele de bilete.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro