Sistemul imunitar uman are intotdeauna un plan de rezerva

decembrie 21, 2010

In urma unei cercetari desfasurate de catre un grup de oameni de stiinta de la Universitatea California, Scoala de Medicina din San Diego si de la Scoala de Farmacie Skaggs, s-a descoperit ca sistemul imunitar uman are intotdeauna un plan de rezerva eficient si bine pus la punct care poate sa previna infectare organismului atunci cand sistemul principal de aparare cedeaza. Studiul a fost publicat in editia online a jurnalului medical Imunologie Naturala, relateaza physorg.com.

Sistemul imunitar protejeaza corpul impotriva bacteriilor sau a virusilor, dar, se poate intampla sa provoace si infectii, care, in momentul aparitiei pot deveni de necontrolat, moment in care contribuie la declansarea unor boli, cum ar fi cele cardiace, artrita, diabet sau cancer. O molecula cunoscuta sub numele de factorul nuclear kappa B, regulatorul principal al timpului de raspuns al sistemului imunitar. Aceasta molecula primeste semnale atunci cand apare o leziune sau o infectie si porneste sistemul in vederea combaterii microbilor si a inflamatiilor.

Studiul releva doua strategii pe care organismul uman le pune in aplicare atunci cand se confrunta cu o infectie serioasa. In momentul in care molecula kappa B esueaza in a combate infectia, intra in actiune planul de rezerva IL-1β, care stimuleaza maduva spinarii sa produca un numar mai mare de celule albe.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro