Sistemul buy-back revine in sectorul rezidential

mai 28, 2010

După ce în anii dinaintea crizei economice buy-back-ul rezidenţial era în floare, începând cu 2009 dezvoltatorii imobiliari au început să renunţe la această ofertă extrem de avantajoasă pentru cumpărători şi destul de riscantă pentru dezvoltatori. Acest sistem, intitulat „buy-back”, permite clienţilor să dea la schimb pentru noua locuinţă, apartamentul vechi, fără să fie nevoiţi să îl scoată pe piaţă. Mai mult, ei pot locui în vechiul imobil până când li se predă noul apartament.

Persoanele care îşi caută apartament au la dispoziţie o modalitate de plată lipsită de griji din toate punctele de vedere. Practic ei sunt scutiţi de plata avansului, pe deasupra scăpând şi de responsabilitatea găsirii unui cumpărător la rândul lor pentru apartamentul vechi. Pentru imobilul din proprietate se va întocmi un raport de evaluare pentru a-i stabili valoarea pe piaţa imobiliară, după care se va calcula suma rămasă pentru plată, care la rândul ei se poate face integral sau în rate, inclusiv prin credit direct de la dezvoltator.

Unul dintre ansamblurile rezidenţiale care încă mai oferă această facilitate este Cernica Residence, al cărui dezvoltator este Ank Art Building. „Preconizarile sumbre ale analiştilor nu ne-au speriat. Avem încredere că piaţă îşi poate reveni doar dacă este stimulată de astfel de oferte care să facă achiziţia imobilelor mai uşoară şi credem că este datoria actorilor de pe piaţă să o ajute să-şi revină.” declară optimist directorul general al firmei dezvoltatoare, Nikolaos Chlepas.

„Am hotărât să păstrăm acest sistem şi pe perioada de criză pentru a ajuta clienţii să scape de toate complicaţiile presupuse de vânzarea vechii proprietăţi. Suntem convinşi că încă există destui potenţiali cumpărători dispuşi să facă o investiţie şi acum, în ciuda crizei, şi suntem deschişi la negocieri astfel încât să le facem cumpărarea cât mai uşoară şi mai lipsită de riscuri. Pe deasupra, această modalitate de plată pe bază de barter nu se aplică doar pentru apartamente vechi, clienţii pot da la schimb pentru un apartament în Cernica Residence o casă, un teren sau chiar un autoturism.” continuă Dl. Chlepas.

Aşadar, sistemul buy-back ar putea contribui sau nu la revenirea pe linia de plutire a pieţei imobiliare, însă cert este că dacă va avea ecou în rândul cumpărătorilor, cel puţin va pune un pic lucrurile în mişcare şi va ajuta la încheierea unor contracte mult aşteptate de dezvoltatori. Dacă ansamblurile rezidenţiale ţin neapărat să îşi menţină în continuare preţurile la fel de mari, va trebui să vină pe viitor cu idei avantajoase de facilitare a cumpărării pentru a atrage clienţii care sunt reticenţi în a se îndrepta spre sectorul rezidenţial pentru a-şi achiziţiona o locuinţa, în favoarea apartamentelor vechi, care sunt mai ieftine, dar deja destul de uzate.

 

Cernica Residence este un complex rezidenţial de apartamente în blocuri cu 3 etaje situat în estul Bucureştiului în apropierea Mănăstirii Cernica. În jurul complexului se află Pădurea şi Lacul Cernica, iar zona Pantelimon, unde se găseşte complexul comercial Cora Pantelimon, este la numai 5 minute distanţă. Ansamblul, al cărui termen de finalizare este decembrie 2010, va fi construit la standarde înalte de calitate şi va dispune de 3 terenuri de sport, o pistă de jogging, loc de joacă pentru copii, părculeţ de recreere şi altele.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro