Sindicatele din Educație amenință cu grevă generală dacă nu primesc majorările salariale promise

decembrie 10, 2023

Înțelegerea Ministerului Educației cu sindicatele ar fi fost pentru o creștere de peste 50% față de salariile dinainte de luna iunie ale profesorilor, a afirmat ministrul Educației, în premieră.

Amintim că la încheierea grevei generale a profesorilor din vară, acestora le-a fost promisă o creștere cu aproape 40% a salariului net pentru profesorul debutant.

Ligia Deca, ministrul Educației: ”Din ultimele discuții s-a desprins un posibil 20% ca un procent de creștere pentru anul 2024, nefiind încă finalizate discuțiile vizavi de etapele de acordare, ceea ce ar însemna că avem o creștere de peste 50% față de salarizarea care exista înainte de luna iunie a acestui an. Este încă o discuție deschisă între Guvern și federațiile sindicale. De asemenea vom regla toate inechitățile pe care le-am identificat împreună cu reprezentanții profesorilor. Asta înseamnă inclusiv măsuri care să crească salariile directorilor, directorilor adjuncți și personalului de conducere și alte categorii care fiind pe alte grile nu beneficiază în același mod de creșterile salariale.”

Pentru cele mai recente știri:
https://euronews.ro/

Abonați-vă la canalul nostru de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbATDExtWstHnwWELZnXNZA

Urmăriți-ne și pe Social Media:
https://whatsapp.com/channel/0029VaCnS0e4Y9luISUdOk1n

https://www.facebook.com/ro.euronews
https://www.instagram.com/euronews_romania
https://www.tiktok.com/@euronews.romania

Sursa: Youtube / Euronews Romania

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro