Simularea Parlamentului European - proiect international

octombrie 20, 2010

Alternativa Sociala si Capital Uman- biroul zonal Cluj-Napoca, anunta lansarea proiectului " O simulare a Parlamentului European", proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul "Tineret in Actiune", Actiunea 1.1. Perioada de derulare a proiectului este de 6 luni, intre 15.09.2010 - 15.03.2011.

In proiect sunt implicati cate 5 tineri din urmatoarele tari: Romania, Italia, Portugalia, Turcia.

Obiectivele principale ale proiectului au in vedere incurajarea tinerilor sa ia initiativa in vederea rezolvarii problemelor lor, incurajarea acestora ca au abilitatile si competentele necesare sa implementeze proiectele europene propuse, de a dezvolta un spirit al tolerantei a diversitatii, si, totodata promovarea importantei implicarii sociale a tinerilor de a demara noi proiecte de colaborare la nivel european si promovarea modului de invatare nonformala.
Proiectul isi propune sa le ofere tinerilor o imagine de ansamblu a Parlamentului European si a modului de lucru a acestuia. Toate acestea le vor fi oferite intr-un cadru non formal prin care vor experimenta procesele si modul de lucru al Parlamentului European. Tinerii vor fi provocati sa se inscrie in comisiile Parlamentului European de interes, sa scrie proiecte de lege care sa reflecte nevoile tinerilor din comunitatea din care acestia vin si sa gaseasca cele mai bune metode prin care vor putea pune in practica ideile de imbunatatire a vietii tinerilor din fiecare comunitate.

Programul se va derula in perioada 22.11.2010 - 28.11.2010 in comuna Petrestii de Jos - jud.Cluj, prin desfasurarea de activitati ce au la baza metode de educatie nonformala. Activitatile vor avea ca tema: prezentarea structurii, a rolurilor, a functionalitatii Parlamentului European; realizarea unui proiect de lege; tehnici de negociere, dezbatere si sustinere a ideilor in public; comisiile de lucru in cadrul Parlamentului European-lucru in echipa; propunerea unui proiect de lege in functie de nevoile specifice ale comunitatilor din care fac parte tinerii; dezbaterea si votarea proiectelor de lege. La finele acestor activitati desfasurate in decursul a 7 zile va rezulta cresterea cu 20 a numarului de tineri informati despre tot ce cuprinde Parlamentul European, cresterea gradului de informare pentru 20 de tineri referitor la relevanta implicarii sociale dar, si dezvoltarea intr-un cadru nonformal a abilitatilor de negociere, dezbatere, argumentare si exprimare in public pentru acesti 20 de tineri.

Rezultatele implicarii tinerilor in acest proiect vor fi materializate intr-un Ghid al tanarului alegator, intr- un Calendar 2011 cu propuneri de rezolutii si intr-o brosura cu proiecte.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro