Sigilarea dintilor – cel mai eficient mod de a preveni aparitia cariilor la copii

Cariile sunt cel mai de temut dusman din punctul de vedere al sanatatii orale atat pentru adulti, cat si pentru copii. Din pacate, cariile se formeaza de la cele mai fragede varste, chiar de la eruptia primilor dintisori de lapte. Acestea se numesc carii de biberon si au un impact major asupra sanatatii dentare si a zambetului copilului.

Din fericire, exista o clinica stomatologica pentru copii, unde medicii specialisti ofera servicii de stomatologie pediatrica Bucuresti, aceasta se numeste http://www.stomatologiecopiisector3.ro/ .

Ce inseamna sigilarea dintilor si la ce varsta se poate face?

Sigilarea dintilor la copii este cea mai eficienta metoda de a preveni aparitia cariilor. Chiar daca ritualul cotidian al copiilor include si curatarea dintisorilor de doua ori pe zi, exista situatii in care periuta nu are acces, in care copiii consuma foarte multe dulciuri sau adorm cu biberonul cu lapte si cu ceai in gura, asa cum se poate intampla sa adoarma si la san. Sigilarea dintilor si a maselelor asigura protejarea acestora de efectele negative ale cariilor.

Studiile de specialitate arata ca sigilarea dintilor trebuie facuta indata ce procesul de crestere al dintelui este incheiat, fie ca este dinte de lapte, fie ca este dinte permanent. Sigilarea dintilor limiteaza riscul dezvoltarii cariilor in urmatorii ani dupa tratament.

Importanta sigilarii dentare la copii

Sigilarea dintilor si a maselelor se face in cativa pasi simpli, nu costa mult si nu este o procedura dureroasa. Pur si simplu, dintele este curatat, dezinfectat si i se aplica un gel si o solutie, care se fixeaza cu ajutorul unei lampi. Realizata in mod corect, aceasta procedura poate actiona o perioada indelungata de timp si poate preveni aparitia cariilor.

Sigilarea dentara este, asadar, cea mai eficienta si mai moderna modalitate de a preveni cariile si de a elimina riscul pierderii dintilor, mai ales a celor permanenti. Sigilarea nu este o operatiune traumatizanta pentru copii, nu implica frezarea dintelui si nici aplicarea anesteziei.

Cele mai bune servicii de stomatologie pediatrica Bucuresti | clinica stomatologica pentru copii www.stomatologiecopiisector3.ro

stomatologie pediatrica Bucuresti

Pe baza premizei „este mai usor sa previi decat sa tratezi”, parintii sunt invitati in cadrul cabinetului stomatologic pentru copii, pentru a le oferi acestora sansa la un zambet frumos, alb, fara carii, sansa de a mesteca alimentele fara sa simta durere sau disconfort, sansa de a nu fi supusi unor proceduri traumatizante de-a lungul timpului, sau de a li se aplica, inca din primii ani de viata, o plomba pe care vor fi nevoiti sa o schimbe o data la cativa ani. Atat dintii de lapte, cat si dintii permanenti trebuie mentinuti intr-o stare de sanatate perfecta.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Sigilarea dintilor – cel mai eficient mod de a preveni aparitia cariilor la copii