Sicomed acuza compania Ozone de competitie neloiala

Tribunalul Bucuresti, sectia a V-a civila, obliga companiile Ozone Laboratories, Ozone Laboratories Limited si Fabiol sa inceteze temporar fabricarea si comercializarea medicamentelor sub denumirea Antinevralgii, Antinevrin si Dicarb si sa le retraga in cel mai scurt timp de pe piata. Compania Sicomed, unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, a acuzat in instanta Ozone, pentru competitie neloiala. „Marcile reprezinta una dintre cele mai importante valori ale unei companii, iar competitia neloiala in aceasta directie poate avea consecinte negative directe asupra dezvoltarii organizatiei”, a declarat Klaas Postema, Director General Sicomed. „Prejudiciul este cu atat mai mare cu cat, in cazul de fata, sunt afectate doua dintre cele mai importante produse din portofoliul Sicomed, cu o notorietate extrem de puternica pe piata romaneasca: Antinevralgic® si Dicarbocalm®”

In urma demersurilor legale derulate de Sicomed, s-a admis cererea adresata instantelor. Astfel, Tribunalul Bucuresti, sectia a V – a civila, obliga companiile Ozone Laboratories, Ozone Laboratories Limited si Fabiol sa inceteze temporar fabricarea si comercializarea medicamentelor sub denumirea Antinevralgii, Antinevrin si Dicarb.

Conform hotararii instantei, companiile mentionate mai sus sunt obligate sa retraga imediat de pe piata medicamentele purtand aceste denumiri.

„In plus, Sicomed deruleaza toate demersurile legale necesare in vederea obtinerii unei decizii finale a instantelor de judecata privitor la interzicerea definitiva a producerii si comercializarii medicamentelor sub aceste denumiri” a completat Klaas Postema

Demersul legal este sustinut si de concluziile studiului comandat de catre Sicomed institutului de cercetare Gfk. „Am demarat aceasta cercetare pentru a obtine o imagine reala a contextului si pentru a sprijini demersul legal. Concluziile studiului arata, fara dubii, faptul ca initiativa nostra este mai mult decat indreptatita”, a adaugat Postema.

Conform studiului, 93% din utilizatorii de medicamente pentru arsuri la stomac spun ca denumirile Dicarb si Dicarbocalm® seamana, iar 89% din utilizatorii de analgezice spun ca denumirile Anti-Nevralgii si Antinevralgic® seamana.

Concluziile complete ale studiului sunt atasate comunicatului de presa.

“Compania Sicomed apreciaza si incurajeaza dezvoltarea industriei farmaceutice intr-un mediu concurential, care sa se incadreze in reglementarile legale si priveste competitia ca pe un factor motivant in directia cresterii calitatii produselor si serviciilor. Totusi, nu suntem de acord cu actele de concurenta neloiala si nu le vom tolera niciodata”, a concluzionat Klaas Postema. (Sicomed)