Oamenii de stiinta au descoperit ca din nevoia de a-si facilita accesul la hrana sau pentru a-si gasi mai usor un partener pentru imperechere, chiar si animalele si-au dezvoltat in timp abilitatea de a minti si de a insela.
Toata lumea minte intr-o masura mai mare sau mai mica, iar cercetatorii sustin ca si-au dat seama cum au aparut aceste tendinte sociale, relateaza Daily Mail, intr-un material recent.
“In ultima instanta, abilitatea oamenilor de a minti convingator ar putea sa fi evoluat ca rezultat direct a naturii noastre cooperative”, sustin oamenii de stiinta, adaugand ca inselaciunea este un fapt des intalnit in lumea animalelor.
Dupa ce au studiat 24 de specii diferite de maimute, cercetatorii au inteles ca cu cat un numar/ un grup de maimute interactioneaza mai mult, cu atat mai mult exista tendinta de inselaciune.
“Analiza noastra comparativa demonstreaza ca cu cat membrii unei specii sunt mai dispusi sa coopereze intre ei, cu atat comportamentul inselator este mai frecvent intalnit”, sustine Luke McNally, cercetator la Trinity College din Dublin, conform materialului publicat in ultimul numar al revistei Proceedings of the Royal Society B.
Raluca Sandu
[email protected]
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro