Odata cu venirea sezonului friguros, romanii incep sa isi pregateasca cele necesare pentru a beneficia de confortul termic optim in locuinta. In acest sens, curatarea sistemului de incalzire si asigurarea combustibilului necesar pentru caldura reprezinta o prioritate. Pentru ca nimeni nu isi doreste sa aiba parte de surprize neplacute atunci cand temperaturile externe ating valorile cele mai scazute de temperatura, specialistii Liepsnele, un producator de top de centrale si cazane termice pe lemne ii intampina cu o serie de sfaturi utile. Iata despre ce este vorba.
Care sunt etapele si aspectele de avut in vedere pentru un randament optim de caldura?
Acest renumit furnizor de sisteme de incalzire, despre care gasiti detalii complete pe centrale-lemne-liepsnele.ro, recomanda celor care sunt in curs de achizitionare a unei centrale termice sa se documenteze si sa se pregateasca in mod corespunzator pentru acest pas. Spre exemplu, acestia trebuie sa stie ca este necesar ca spatiul in care va fi montat sistemul sa corespunda normativelor existente in vigoare.
De asemenea, de preferat ar fi ca respectiva camera sa fie realizata din materiale care nu prezinta risc ridicat in caz de incendiu (BCA, caramida). Comparativ cu restul camerelor din locuinta, fereastra celei destinate amplasarii centralei nu trebuie sa fie termopan, iar suprafata acesteia sa fie corespunzatoare. In ceea ce priveste usa, metalul este cel mai potrivit material, iar deschiderea trebuie sa se faca spre partea dinspre exterior.
Fiind vorba in general despre un sistem complex, este bine ca spatiul disponibil sa fie suficient pentru a monta toate echipamentele de care vine insotita instalatia termica. Daca exista avarii, proprietarul va dori sa poata interveni cum trebuie, sa aiba acces facil la sistem. De preferat este sa existe o constructie anexa si nu o camera in interiorul imobilului pentru centrale termica pe lemne.
Atat cei care opteaza pentru o centrala din cadrul paginii www.centrale-lemne-liepsnele.ro, cat si cei care aleg alt distribuitor trebuie sa acorde atentia cuvenita unor elemente precum cosul de fum si dimensionarea acestuia, care trebuie realizata dupa caracteristicile tehnice ale sistemului. In mod normal, acesta este pus la dispozitia proprietarului de catre cei care furnizeaza centrale. Calcularea diametrului cosului trebuie sa fie facuta pentru a obtine tiraj, dar nu este recomandata supradimensionarea, deoarece acest lucru doar favorizeaza pierderile de caldura si diminuarea puterii de incalzire.
Luand in considerare normativele, cosul de fum ar trebui sa aiba cu 1m mai mare decat coama casei, astfel ca efectele fumului din timpul arderii sa nu dauneze pe cei care locuiesc proprietatea. Curatarea cosului trebuie realizata cat mai des pentru a evita infundarea sa, dar si riscul de a exploda.
Un profesionist stie cat sunt de importante echipamentele pe care le include instalatia termica pentru siguranta in exploatare. Oricare ar fi tipul de centrala folosit (cu gazeificare sau clasica), trebuie sa existe: vasul de expansiune, cele 2 supape de siguranta, pompa de circulatie si cea de recirculare, ventilul de descarcare cand temperaturile cresc enorm si serpentina de racire.
Cu toate acestea, includerea unei protectii in cazul penelor de curent este necesara. Astfel, utilizatorii trebuie sa urmareasca includerea unor elemente precum este generatorul electric cuplat la o baterie.
Nu trebuie omis faptul ca cenusa trebuie curata periodic, astfel ca centrala sa functioneze corespunzator si sa nu favorizeze aprinderea dificila a combustibilului din cauza ca nu exista suficient aer pentru ardere. Lemnul care prezinta o umiditate crescuta creeaza condens si “ajuta” la aparitia gudronului care ataca peretii centralei si se depune in timp.
Pentru a avea siguranta in utilizare, de preferat ar fi ca fiecare client sa opteze pentru o companie specializata, care ofera si garantie pentru produsul furnizat. Atunci cand aceasta are un termen mai indelungat ofera si un grad mai mare de incredere utilizatorilor. Cu cat optiunile si functiile pe care le include sistemul sunt mai multe, cu atat proprietarii se bucura de mai mult confort.
De asemenea, este important sa se tina cont de faptul ca este necesara utilizarea de combustibil uscat (in cazul lemnului). Liepsnele pune la dispozitia celor interesati atat cazane ce functioneaza pe lemn si derivate ale acestuia, cat si centrale pe baza de carbuni, peleti etc. ce ofera un timp de ardere prelungit (3 – 5 zile).
Cei care urmeaza sa achizitioneze un sistem de incalzire trebuie sa se orienteze dupa suprafata necesara de incalzit, dupa calitatea centralei, dupa rezistenta pe care o promite, dar si dupa pret. Cand vine vorba despre cel mai bun raport calitate – pret, centrale-lemne-liepsnele.ro este apreciat la nivel national, motiv pentru care este lider in domeniu.
» Preluat de pe LivePr.ro - Sfaturi folositoare despre centralele termice pe lemne
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro