Sezonul anvelopelor moto: ce este de facut pentru a nu avea probleme pe viitor cu anvelopele

noiembrie 8, 2019

Anvelopele moto sunt cele asigura rularea si aderenta in timpul deplasarii pe orice fel de carosabil, fie el umed, uscat sau alunecos. Cand vorbim de anvelope moto, ele difera in functie de particularitatile tehnice, de performantele lor, de capacitatea de a se adapta unui anumit tip de carosabil. Mai mult, in functie de materialul din care sunt fabricate, anvelopele moto pot asigura rularea in conditii de maxima siguranta pe drum uscat, ploios sau acoperit cu zapada.

 

De aceea, trebuie sa remarci, inca de la bun inceput, ca unele anvelope moto se comporta bine pe mai multe suprafete, putand fi utilizate atat pe timp de ploaie, cat si pe carosabil uscat. La polul opus se situeaza acele anvelope moto care se uzeaza rapid daca sunt folosite in mod excesiv pe terenuri corespunzatoare.

 

De exemplu, anvelopele concepute special pentru noroi dispun de profile mai accentuate, asigurand, astfel, o aderenta mai ridicata la mocirca, insa la o utiizare indelungata pe asfalt uscat, durata de viata a acestora se va reduce simtitor.

 

O a treia clasa de anvelope moto este cea care cuprinde anvelopele care asigura o rulare safe pe timp de iarna. Este sunt rezistente la alunecare, sunt foarte aderente, iar forta de frecare este mai mica in cazul lor. Anvelopele moto de iarna sunt fabricate, insa, din materiale compozite care produc unn grad accentuat de uuzra in conditii de carosabil uscat, coroborat cu temperaturi ridicate.

 

Ca atare, stabilirea profilului anvelopei moto constituie un criteriu definitoriu in alegerea modelului potrivit, alaturi cu identificarea si cunoasterea dimensiunilor acestora.

 

Anvelope moto la preturi pentru toate buzunarele


Alaturi de criteriile mai sus enuntate, pretul are si el o importanta deosebita atunci cand te pregatesti pentru schimbul sezonier de anvelope moto. Piata este plina de o gama variata de modele care se preteaza pentru buzunarele oricarui cumparator.

 

De regula, ca tot se afla in toi sezonul schimbului de anvelope, trebuie sa cunosti ca cele de iarna au, de regula, un pret ceva mai ridicat, deoarece la fabricarea lor se foloseste mai mult material pentru evidentierea profilurilor care ofera stabililitatea si aderenta pe drum acoperit cu zapada. Profilul respectiv poate fi intrebuintat si in cazul terenurilor accidentate sau noroioase, evident daca circuli frecvent pe astfel de drumuri sau ai o motocicleta special destinata pentru drumurile offroad sau teren plin de mocirla.

 

Anvelopele moto pentru piste sau cele de vara au o consistenta ceva mai redusa a materialului, ceea ce se rasfrange, indirect, asupra pretului de vanzare.

 

Nu evitati schimbul sezonier de anvelope moto!


Daca alegeti sa mergeti cu motocicleta la munte sau sa circulati pe za[ada, nu evitati sa schimbati cauciucurile in functie de anotompul sau zona in care circulati. Durabilitatea cauciucurilor este direct proportionala cu rata de folosire a acestora pe drumuri neadecvate.

 

De aceea, pentru a face economie la bugetul destinat schimbului de anvelope moto, poti opta pentru un model de cauciucuri care sa se plieze pe mai multe tipuri de drumuri: oras, pista circuit, offroad, noroi, iarna.

Ideal ar fi sa schimbi cauciucurile in functie de utilizarea lor si mai ales in functie de frecventa cu care parcugi respectivele drumuri. De exemplu, vei lua anvelope speciale pentru drum noros daca circuli destul de des intr-o zona ploioasa sau pe un teren plin de mocirla.

 

In al doilea rand, ai grija sa alegi mereu anvelope moto originale, de la reprezentantii marcilor consacrate sau de la distribuitorii autorizati din tara, cum ar fi unimotors.ro. In felul acesta, vei avea garantia sigurantei setului de cauciucuri pe care il achizitionezi.

 

In dorim, asadar, sa ai parte de calatorii fara incidente si sa iei decizia care te avantajeaza in privinta cauciucurilor pe care le cumperi.

 

 

 

 

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro