Sexualizarea femeii din media afecteaza tinerele

Imaginea femeii ca obiect sexual prezenta in media afecteaza negativ mentalul tinerelor dar si sanatatea fizica a acestora ne informeaza experti americani prin intermediul BBC.
Revistele, televiziunea, jocurile pe computer, precum si videoclipurile melodiilor pot avea efect negativ conform Asociatiei Psihologice Americane.
Sexualizarea (asa cum este denumit acest fenomen) poate duce la scaderea increderii in propriul aspect fizic, la depresie si chiar la tulburari in alimentatie. Astfel de imagini pot avea de asemenea efect negativ si asupra dezvoltarii sexuale normale.
In acest sens au fost supuse cercetarii efectele televiziunuii, a videoclipurilor, a versurilor de melodii, a revistelor, filmelor, jocurilor pe computer precum si a internetului. In aceeasi masura au fost analizate si o serie de campanii publicitare.
Sexualizarea a fost definita ca existand atunci cand reiese ca valoarea unei persoane consta numai in atractia sexuala sau comportamentul sexual, in detrimentul celorlalte caracteristici sau atunci cand o persoana este caracterizata exclusiv ca un obiect sexual.
Cercetatorii au oferit exemple printre care imaginea pop starului Christina Aguilera imbracata ca o scolarita cu camasa deschisa si lingand o acadea.
In conformitate cu cercetarea se pare ca astfel de imagini au un profund efect negativ care se manifesta in mai multe feluri.
Acestia au cerut parintilor, oficilailor din scoli, profesionistilor din domeniu medical sa considere aceasta problema si sa incerce sa ia masuri cum ar fi faptul de a-i face constienti pe tineri de efectul negativ al media ca urmare a unei astfel de portretizari a femeii. De asemenea, cercetatorii au specificat si necesitatea ca guvernul sa se implice in incercarea de a reduce folosirea unor astfel de imagini in media si publicitate.