Serviciile de camping vor beneficia de eticheta ecologica

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi, 8 noiembrie 2006, Hotararea de Guvern privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice pentru serviciile de camping, initiata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Noul act normativ este in concordanta cu programul de guvernare si contribuie la transpunerea si implementarea acquis-ului comunitar in domeniul controlului poluarii si managementului riscului.

Aplicarea etichetei ecologice serviciilor de camping ofera consumatorilor posibilitatea de a alege servicii de cazare in campinguri care pot contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Criteriile folosite pentru a limita impactul asupra mediului pe durata ciclului de viata al serviciilor promoveaza cu precadere: reducerea consumului de energie, reducerea consumului de apa, reducerea cantitatii de deseuri generate, favorizarea utilizarii resurselor regenerabile si a substantelor mai putin daunatoare mediului si promovarea comunicarii si educatiei in domeniul protectiei mediului.