Sensibilitate crescută a dinților după albire. De ce apare și cum scăpăm de ea?

martie 31, 2021

Senzațiile neplăcute în timpul și după albirea dinților sunt destul de frecvente în practica stomatolgică. Această sensibilitate crește semnificativ după consumul de alimente sau băuturi prea reci sau calde. Dacă un dinte doare când inhalați aer, trebuie să consultați un specialist. Doar un dentist va putea determina cauza disconfortului, elimina fenomenul neplăcut și, de asemenea, poate recomanda un tratament adecvat.

Simptomele sensibilității dentare pot varia ca intensitate, de la foarte ușoare la destul de severe. Cel mai adesea acest lucru se datorează formării de microfisuri pe suprafața smalțului. În cazurile severe, pacientul poate prezenta dureri severe, atât în ​​timpul meselor, cât și spontan.

 

Reducerea preliminară a sensibilității dinților

Foarte des, medicii stomatologi recomandă să fiți atenți la sensibilitatea dinților chiar înainte de procedura de albire. Acest lucru va ajuta la reducerea disconfortului în timpul și după procedură.

Cu aproximativ o săptămână înainte de albirea dintilor la Omnia Dental, medicii noștri recomandă utilizarea unei paste de dinți sau a unui gel, ce conține componente care acopera microfisurile. În plus, astfel de paste terapeutice au un efect analgezic, ceea ce face posibilă și reducerea durerii în timpul procedurii.

 

Desensibilizare în timpul albirii profesionale a smalțului

Dacă dinții devin sensibili în timpul procedurii, medicul poate recomanda utilizarea unor analgezice speciale. Astfel de mijloace ameliorează durerea și fac procedura aproape imperceptibilă.

În ciuda faptului că stomatologii recurg rar la utilizarea analgezicelor în timpul albirii dentare, în unele cazuri este pur și simplu o necesitate.

 

Cum se reduce disconfortul după albirea smalțului dinților?

Întrebarea „Cum să facem față sensibilității dentare?” apare la pacienții de toate vârstele. Mai jos sunt câteva recomandări de urmat după albire, care vă vor ajuta nu numai la reducerea semnificativă a sensibilității, ci și la prelungirea efectului acestei procedurii estetice.

După restabilirea albului smalțului, medicul dentist va recomanda cu siguranță o pastă de dinți specială care vă va ajuta la reducerea sensibilității și la eliminarea disconfortului. Nu ignorați recomandările, deoarece astfel de geluri permit într-adevăr restabilirea rapidă a sensibilității normale a dentiției în timp ce mâncați alimente calde sau reci. De obicei, sensibilitatea dispare în doar câteva zile, după care puteți reveni la utilizarea produselor de igiena obișnuite.

Cel mai bine este să folosiți apa la temperatura camerei atunci când vă clătiți gura. Apa prea rece sau fierbinte poate exacerba disconfortul și prelungi recuperarea. În plus, trebuie să acordați atenție rigidității periuței de dinți. Alegeți perii cu peri moi și fără inserții de cauciuc.

O pastă de dinți analgezică trebuie aplicată în zona cea mai sensibilă și lăsată câteva minute. Acest lucru va ajuta nu numai la reducerea pragului durerii, ci și la consolidarea efectului analgezic.

După procedură, nu este recomandat să consumați alimente prea reci sau fierbinți timp de câteva zile. Pe lângă reducerea sensibilității, acest lucru va ajuta la eliminarea colorării nedorite a smalțului dinților.

După cum știți, acizii pot deteriora smalțul dentar. Folosiți paie atunci când consumați sucuri de fructe. Acest lucru minimizează contactul acidului cu suprafața dinților și elimină disconfortul.

Albirea smalțului dinților cu lampa Zoom se poate face la clinica Omnia Dental. Avem specialiști calificați care folosesc soluții moderne. Veți obține o albire sigură și confortabilă.

Programați-vă pentru procedura de albire folosind formularul de programare de pe site-ul omniadental.ro sau sunați-ne la 0761.575.155.

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro