Semnarea contractului privind serviciile de consultanta pentru restructurarea Postei Romane

In 22 ianuarie 2007, la sediul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a fost semnat contractul de consultanţă şi servicii financiare pentru restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română. Consultantul selectat pe criteriul calitate cost, Roland Berger Strategy Consultants, este o firmă cu reputaţie internaţională în domeniul restructurării serviciilor poştale.

“Demersurile începute pentru restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română reprezintă preocuparea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei pentru creşterea standardelor de calitate a serviciilor poştale la nivel european. Consultantul va ! trebui sa elaboreze strategia de restructurare avand in vedere alinierea reglementarilor in domeniul postal cu directivele si practicile din tarile membre ale Uniunii Europene, analiza si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a Companiei, prezentarea clara a optiunilor disponibile, cu avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni”, a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română urmăreste în fapt maximizarea valorii companiei înainte de a începe pregătirea procesului de privatizare.

Guvernul Romaniei a aprobat semnarea contractului de consultanta pentru restructurarea Postei Romane in sedinta de guvern din data de 22 noiembrie 2006, cand a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea contractului de consultanţă şi servicii financiare pentru restructurarea în vederea privatizării a Companiei Naţionale Poşta Română, ca urmare a finalizării ne! gocierilor dintre Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnolo! giei Inf ormaţiei şi Roland Berger Strategy Consultants.

Proiectul se va derula în două etape: pregătirea unei strategii de restructurare a Companiei şi asistenţa acordată MCTI şi managementului Companiei în implementarea strategiei de restructurare.
(Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei)