Semnalizarea Colectiilor si Muzeelor Etnografice Satesti Particulare din Romania

Reteaua Colectiilor si Muzeelor Etnografice Satesti Particulare din Romania (RECOMESPAR) in parteneriat cu Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) deruleaza un proiect de semnalizare turistica a muzeelor si colectiilor etnografice particulare din Romania in perioada 15 aprilie - 15 noiembrie 2012.
Pe teritoriul Romaniei exista numeroase colectii etnografice particulare adunate cu multa grija si sacrificiu de oameni care au simtit necesitatea pastrarii mostenirii strabunilor.
Acest proiect urmareste ajutarea colectionarilor in promovarea si integrarea in circuite turistice care are ca scop atat vizibilitatea din exterior dar mai cu seama cresterea aprecierii din comunitate. Prin aprecierea din exterior, vine si cea din interior, care este cea mai importanta. Obiectele colectionate ilustreaza nivelului culturii si al civilizatiei din arealul de colectare. Acest lucru duce inevitabil la aprecierea radacinii si pastrarea identitatii pentru generatiile viitoare.
In proiect au fost vizate 23 de colectii din 15 judete ale tarii care au fost semnalizate cu indicatoare informative.
Actiunea face parte din proiectul Semnalizarea colectiilor si muzeelor etnografice satesti particulare din Romania derulat cu fonduri nerambursabile de la AFCN. Proiectul va fi implementat in 13 judete in care se afla aceste colectii raspandite pe intreg teritoriul tarii.
RECOMESPAR - Reteaua Colectiilor si Muzeelor Etnografice Satesti Particulare din Romania
RNMR - Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania este o retea institutionala care urmareste sa sprijine si sa dezvolte viata muzeelor, orientandu-si activitatile asupra patrimoniului cultural, turismului cultural si pregatirii profesionale in sector.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro