Seful IPJ Iasi a fost demis

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, l-a eliberat astăzi din funcţie pe comisarul şef Gheorghe Plai, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, pentru deficienţele înregistrate în activitatea la comanda instituţiei cu ocazia anchetei derulate în cazul Larisa Chelaru.

Potrivit ministrului Vasile Blaga, în acest caz, şeful poliţiei ieşene nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile, fapt care a afectat grav bunul mers al anchetei.

Totodată, ministrul Vasile Blaga a dispus eliberarea din funcţie a comisarului Dumitru Tarcan, adjunct al şefului IPJ Iaşi, ofiţerul care a condus ancheta în mod defectuos, şi a comisarului Georgel Grumeza, şef al Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul aceleiaşi instituţii, care nu s-a implicat în derularea anchetei, cu toate că îi reveneau competenţe directe în soluţionarea acestui caz.

De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor a dispus trimiterea în faţa Consiliului de Disciplină a cinci ofiţeri din cadrul IPJ Iaşi, pentru îndeplinirea în mod defectuos a atribuţiilor de serviciu. Aceştia sunt: subcomisar Dumitru Opincă, subcomisar Adrian Stoian, inspector principal Liviu Ion Nica, subcomisar Damian Borşeri (toţi patru din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale) şi inspectorul principal Ioan Nica, şeful biroului de poliţie Ciurea.

Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor a fost emis în urma analizei concluziilor anchetei derulate de Corpul de Control al MAI cu privire la acest caz.