Șeful de la Combaterea Spălării Banilor, fost șef ORNISS, anchetat pentru falsificarea diplomei de BAC

Anchetatorii fac sâmbătă dimineață percheziții la domiciliul lui Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cercetat într-un dosar de înșelăciune, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaurent, cu crearea unui prejudiciu de 640.000 de lei. 

Înainte de a fi șef la Combaterea Spălării Banilor, Baranga a fost director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS), oficiul care dă certificate pentru acces la informații clasificate. 

Perchezițiile au loc la casa lui Baranga din Râmnicu Vâlcea, potrivit Digi24, informație confirmată și de IGPR. Acesta și-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani, respectiv în 1999.

”La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează o percheziție domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, transmite IGPR. 

 

știre în curs de actualizare

 

Sursa: europalibera.org