SeedBlink și Capital Cell încheie un parteneriat pentru a stimula finanțarea start-upurilor europene din domeniul biotehnologiei și al tehnologiei medicale

decembrie 28, 2023

SeedBlink, platformă de investiții și de equity management dedicată start-upurilor tehnologice europene, anunță un parteneriat strategic cu Capital Cell, principala platformă de investiții din Spania, specializată în Biotech și Healthtech. Parteneriatul constă în lansarea de oportunități comune de investiții pentru a eficientiza finanțarea acestor verticale, vizând să reducă decalajul dintre start-upurile tehnologice inovatoare și investitorii din întreaga Europă.
Capital Cell este o companie de investiții specializată în biotehnologie și sănătate care a fost creată în 2015 si care structurează runde de finanțare de până la 5 milioane de euro. Capital Cell are peste 14.000 de investitori în comunitate și a ajutat mai mult de 100 de start-upuri din sectorul biotehnologiei să găsească capital.
În plus, Capital Cell a inițiat o rundă de finanțare de €500.000 pe SeedBlink, cu scopul de a-și extinde prezența în regiunea Benelux, Franța și Italia. Această mișcare se aliniază cu viziunea Capital Cell de a crea o rețea europeană extinsă de investitori, încurajând investițiile transfrontaliere și dezvoltarea prin colaborare.
”Am recunoscut încă de la crearea SeedBlink nevoia de unitate în această călătorie spre inovație a Europei, de aceea am încurajat continuu colaborarea. În acest sens, ne asociem cu Capital Cell, cu investitori instituționali precum VC-uri, business angels, dar și cu investitori individuali pentru a crește deținerea de equity și a accelera competitivitatea tehnologică în Europa. Prin accesul la o comunitate europeană de investiții solide și interconectate, acest parteneriat poate accelera creșterea celor mai inovatoare start-upuri, stimulând astfel inovarea în toată Europa”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.
Nimity, soluția de equity management a SeedBlink, se află în planul de acțiune al acestei colaborări. Implementarea soluției va permite companiilor din portofoliul Capital Cell să aibă o mai bună gestionare a tabelului de capitalizare, să implementeze opțiunile de acțiuni ale angajaților, să mențină o relație mai bună cu acționarii lor și să atragă mai eficient investițiile pe termen lung.
De la lansarea în 2020, SeedBlink a coinvestit în peste 260 de start-upuri tehnologice printr-o rețea de peste 99.000 de investitori (business angels, VC și parteneri strategici) din

aproape 100 de țări. Astfel, compania a facilitat investiții de peste 340 de milioane de euro pentru start-upuri tehnologice, din care 66 de milioane de euro prin intermediul comunității proprii.
“Parteneriatul cu SeedBlink reprezintă o etapă importantă pentru noi. Expertiza lor în domeniul start-upurilor tehnologice susține atenția pe care o avem în zonele de biotehnologie și sănătate, creând astfel o sinergie puternică. Această colaborare nu numai că va aduce beneficii companiilor din portofoliul nostru, dar va oferi investitorilor noștri un spectru mai larg de oportunități de investiții verificate și cu potențial ridicat”, a adăugat Daniel Oliver, fondator și CEO al Capital Cell.
Toate proiectele propuse de Capital Cell sunt analizate de BioExpert Network, o rețea privată de experți și lideri de opinie în medicină, știință, investiții și dezvoltarea afacerilor.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro