Ședință de urgență la Ministerul de Interne pentru impunea de noi măsuri

Premierul Ludovic Orban s-a deplasat sâmbătă la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta cu Marcel Velea despre noi măsuri ce ar putea fi introduse pentru limitarea pandemiei de coronavirus, anunță Mediafax.

După ședință, oficialii ar urma să facă declarații de presă în care să anunțe noi măsuri.

Ședința ar putea să fie urmată de o nouă ordonanță militară care să impună măsuri mai restrictive în zonele afectate de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că România are trei focare mai mari – la Suceava, Deva și Arad. O altă zonă în care numărul cazurilor a crescut alarmant este în județul Ialomița la Țăndărei.

O problemă importantă o prezintă numărul mare de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Potrivit raportărilor INSP, până acum au fost confirmate 454 de cadre medicale testate pozitiv cu coronavirus. Zona cu cele mai multe cazuri pozitive de COVID-19 în rândul cadrelor medicale este Suceava (318 cazuri), fiind urmată de București (65 de cazuri) și Hunedoara (24 de cazuri).

La nivel național, conform bilanțului prezentat vineri la ora 13, au fost înregistrate 3.182 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar 116 persoane au decedat.

 

Sursa: europalibera.org