Sectorul ITC romanesc promovat ca exemplu de bune practici in consolidarea politicilor publice

iunie 12, 2008

Centrul Regional de Management Organizational (CRMO), sustinut de asociatii reprezentative din sectorul ITC, lanseaza CD-ul “Politici publice cu impact asupra sectorului ITC din Romania” ce prezinta eforturile comune ale reprezentantilor sectorului public si privat in elaborarea si promovarea politicilor publice cu impact asupra industriei. Reprezentantii comunitatii de afaceri, ai asociatiilor din domeniu, precum si reprezentanti ai unor institutii publice cu competente in sector impartasesc din experientele si initiativele in care s-au implicat in ultimii ani si care au contribuit la dezvoltarea industriei ITC.

“Sectorul ITC este unul dintre cele mai dinamice si competitive din economia romaneasca, iar acest lucru se datoreaza parteneriatului public-privat, o combinatie de succes intre spiritul antreprenorial, efortul si experienta unor oameni de afaceri si viziunea unor reprezentanti ai autoritatilor publice cu deschidere pentru sustinerea sectorului.” declara Gheorghe Serban, Director Executiv al Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor.

CD-ul este parte dintr-un proiect mai amplu al World Bank Institute axat pe cresterea competitivitatii sectoarelor ITC din Romania si Ucraina. „Romania este privita ca o tara care a facut progrese remarcabile in implementarea unor politici publice care sa dezvolte sectorul de ITC si de la care tarile din regiune pot lua exemplu. Impreuna cu asociatii reprezentative ale sectorului, am selectat citeva dintre aceste politici publice: liberalizarea pietei comunicatiilor electronice, brandingul sectorial si sprijinirea exporturilor, impozitul zero pe
venitul programatorilor, leasingul pentru software, plata online a taxelor si impozitelor, programul “Euro 200”, etc. Acest CD este si o modalitate de apreciere a eforturilor si progreselor inregistrate de comunitatea romaneasca de ITC in ultima decada.” spune Camelia Bulat, Director Executiv CRMO.

La lansare vor participa reprezentantii asociatiilor de afaceri reunite in Coalitia Tech 21, unul din instrumentele folosite de sectorul ITC in dialogul cu autoritatile publice: Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software, Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii si ECO TIC. Sunt invitati si liderii unor asociatii importante reprezentind sectorul ITC din Ucraina.

De asemenea, vor fi prezenti domnul Zoltan Somodi, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei - Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, domnul Constantin Teodorescu, Secretar de Stat pentru Comunicatii Electronice - Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si domnul Costin Lianu, Director General – Directia Generala pentru Promovarea Exporturilor din cadrul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Evenimentul va avea loc in data de 12 Iunie 2008, intre orele 10.30 – 12.00, la Grand Café Galleron.

Centrului Regional de Management Organizational (CRMO) este o fundatie romaneasca creata de Center for International Private Enterprise pentru a continua programele de sprijin destinate asociatiilor de afaceri si organizatiilor de membri din regiunea balcanica.

CRMO a creat un program de instruire intensiva pentru angajatii si voluntarii asociatiilor de afaceri, camerelor de comert, asociatiilor patronale si ai altor organizatii de membri. Acest program, derulat sub numele de Institutul Regional de Management Organizational, isi propune sa asigure o baza de instruire coerenta pentru persoanele implicate in mediul asociativ din regiune. Pina in prezent, programul s-a desfasurat in Romania, Serbia si Bosnia Herzegovina.

CRMO a colaborat cu World Bank Institute in cadrul proiectului axat pe cresterea competitivitatii sectoarelor ITC din Romania si Ucraina, concentrindu-se pe realizarea unor instrumente de comunicare a experientelor romanesti catre reprezentantii sectorului ITC ucrainean: CD-ul „Politici publice cu impact asupra sectorului ITC din Romania”, video-conferinte, seminarii. CRMO este cooptat intr-un alt proiect al World Bank Institute ce vizeaza cresterea capacitatii asociatiilor de afaceri din Bosnia Herzegovina in utilizarea mecanismelor dialogului public-privat.

Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie neguvernamentala americana fondata in 1983 si afiliata Camerei de Comert a Statelor Unite. Reprezentanta CIPE Romania si-a inceput activitatea in 2000, derulind o serie de proiecte care au vizat: dezvoltarea capacitatii institutionale a asociatiilor de afaceri din sectoarele turism, productie si tehnologia informatiei & comunicatiilor; crearea Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA), entitate ce da femeilor de afaceri o mai mare vizibilitate in dialogul public-privat pe marginea politicilor publice; constituirea unei comunitati a asociatiilor femeilor de afaceri din regiunea balcanica care sa incurajeze comunicarea si cooperarea in vederea imbunatatirii statutului femeii antreprenor si a mediului de afaceri.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro