Secretul unei vieti lungi: mai putina sare si mai mult potasiu

aprilie 5, 2013

Un studiu recent arata ca reducerea consumului de sare si asimilarea unor cantitati mai mari de potasiu printr-un consum suplimentar de fructe si legume poate duce la salvarea unui numar foarte mare de vieti in fiecare an.

Oamenii care adopta aceasta dieta ajung sa-si scada tensiunea, ceea ce reduce riscul declansarii unui atac de cord sau a altor afectiuni cardiace.

Cercetatorii britanici, alaturi de alti experti au analizat zeci de studii internationale care analizau corelatiile dintre consumul de sare si potasiu si problemele legate de hipertensiune, definita la nivelul de 140/90.

Astfel au constatat ca o reducere sensibila a consumului de sare pentru cel putin patru saptamani duce la o diminuare a presiunii sistolice cu pana la 5 mm Hg. La persoanele hipertensive efectele au fost mai bune. De asemenea, nu s-au manifestat efecte adverse in ceea ce priveste efectele reducerii consumului asupra colesterolului sau asupra functiilor renale.

Aceasta solutie ar putea contribui la prevenirea a 2,5 milioane de decese in fiecare an, daca s-ar reduce cu 50% consumul de sare, afirma unul dintre autorii studiului, Graham MacGregor profesor in medicina cardiovasculara la o serie de institutii prestigioase, printre care London School of Medicine. Formula ideala de aplicare este odata reducerea consumului de sare si suplimentarea portiei zilnice de fructe si legume.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro