Se reduc preturile rovinietei

CNR a inaintat catre MTI o adresa prin care s-au mentionat mai multe aspecte privitoare la pretul si folosinta rovinietei. Din raspunsul dat de domnul Ministru, Secretar de Stat Septimiu Buzasu, incet-incet glasul CNR se face auzit la MTI. Sa nu uitam insa ca in mare parte aceasta reusita se datoreaza si demersurilor si insistentei lui Augustin Hagiu, care vegheaza si asupra unor initiative privind modificarea HG 69/2012.

In raspunsul memoriului stau inscrise urmatoarele: CNADNR SA intentioneaza sa promoveze un proiect de act normativ de modificare si completare a O.G. nr 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care se propune si actualizarea nivelulului tarifului rovinietei referitor la vehiculele de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv), in sensul diminuarii acesteia astfel:

– 17.4% pentru perioada de valabilitate de 12 luni

– 19.8% pentru perioada de valabilitate de 90 zile

– 30.1% pentru perioada de valabilitate de 30 zile

– 27.3% pentru perioada de valabilitate de 7 zile

Aceasta diminuare a tarifului de utilizare, exceptand vehiculele private, se va aplica si pentru celelalte categorii de vehicule destinate transportului de marfuri si persoane si va avea valori cuprinse intre 20% si 39.5%. Pentru perioada de valabilitate de 1 zi, nivelul de tarifare pentru utilizarea infrastructurii va fi de 11 euro, nicel prevazut de directiva 1999/62/CE.