Scriitorul francez David Foenkinos la Cluj

mai 31, 2005

Centrul Cultural Francez in colaborare cu Uniunea Scriitorilor si Libraria Humanitas va invita la o intalnire cu scriitorul francez David Foenkinos miercuri, 1 iunie, la ora 11, la sediul Uniunii Scriitorilor Cluj, str. Universitatii nr. 1, iar la ora 14 la Libraria Humanitas, str. Napoca nr. 7, la lansarea volumului Potentialul erotic al sotiei mele.

Născut în 1974, David Foekinos a publicat al treilea roman la Gallimard, Le potentiel érotique de ma femme, primele două romane publicate la acelaşi editor fiind Inversion de l’idiotie şi Entre les oreilles.
Scriitor şi scenarist, D. Foenkinos a scris şi scenarii de cinema, a adaptat pentru teatru piesa „Messie” de Martin Sherman. A scris şi un scenariu pentru benzi desenate, primul volum din trilogia „Pourquoi tant d’amour?”.
Potenţialul erotic al soţiei mele este, în ciuda titlului „tehnic”, o poveste candidă şi de un comic cuceritor, de la primul până la ultimul rând.

L’express Livres : „David Foekinos este un estet al râsului. Potenţialul erotic al soţiei mele, al treilea roman al său, este un roman caraghios. Eroul său, Hector Balanchine, suferă de colecţionită acută. ( …) Pentru cititor, această boală este contagioasă: el va colecţiona câteva hohote bune.”

Lire : „Primul roman al lui David Foenkinos, Inversion de l’idiotie, a fost foarte bun. Acest ultim roman, cu o scriitură lejeră şi poetică, este şi mai bun.”

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro