Scortisoara-savoare si sanatate

iulie 20, 2007

Betele de scortisoara sunt cel mai larg raspandit condiment. Este folosita in special in gatit ca si mirodenie in prepararea ciocolatei, ceaiului, ciocolatei calde si lichiorurilor. In Orientul Mijlociu este folosita si in prepararea puiului si a mielului. In SUA scortisoara si zaharul se adauga pentru a parfuma cerealele sau meniurile pe baza de paine, eventual fructele.
Scortisoara mai poate fi adaugata si in prepararea muraturilor sau chiar poate fi consumata direct.
In medicina actioneaza ca orice alt ulei volatil si odinioara avea reputatia de remediu pentru raceli. A fost de asemenea consumata ca si solutie pentru diaree si probleme ale aparatului digestiv.
Scortisoara este bogata in antioxidanti, esenta uleiului de scortisoara avand si proprietati antimicrobiene care ajuta la conservarea anumitor mancaruri.
Si in medicina scortisoara si-a castigat renumele. Tipul de diabet II se trateaza cu scrotisoara, durerile de dinti si respiratia urata au aceeasi solutie.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro