SCORPIONII ROSII S-AU INTORS ACASA

Vineri, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00, la Craiova se va desfăşura ceremonialul prilejuit de revenirea „Scorpionilor Roşii” din misiunile îndeplinite în Afganistan şi Irak.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a acţionat în perioada august-noiembrie a.c. cu un detaşament de 400 de militari, ca Forţă de Sprijin Electoral în Afganistan, şi cu o companie formată din 100 de militari, în perioada martie-octombrie a.c., în cadrul Forţei de Protecţie a Misiunii de Asistenţă ONU din Irak (UNAMI).

Jurnaliştii interesaţi de activitate vor fi aşteptaţi vineri, între orele 10.30 şi 10.45, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova, strada Caracal, nr. 101.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” este primul batalion care a dislocat simultan militari în două teatre de operaţii.

În Afganistan, “Scorpionii Roşii” au îndeplinit misiuni sub comandă NATO, în regiunea Kabul, în cadrul ISAF (Forţa Internaţională de Asistenţă de Securitate). Misiunea batalionului, care a avut în subordine o companie americană, a fost de a asigura un climat de securitate favorabil desfăşurării alegerilor parlamentare.

“Scorpionii Roşii” din Irak au acţionat în zona Basra, în cadrul Forţei de Protecţie a Misiunii de Asistenţă ONU, în subordinea comandamentului Forţei Multinaţionale, pentru asigurarea protecţiei demnitarilor ONU.

Până în prezent, militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” au participat la opt misiuni internaţionale: Angola (1996), Albania (1997), Kosovo (2002, cu două detaşamente succesive), Afganistan (2002 şi 2005) şi Irak (2004 şi 2005).