Scorpionii rosii – din nou in Afganistan

„Scorpionii roşii” se întorc în Afganistan, de această dată pentru a asigura timp de trei luni, securitatea aeroportului din Kandahar. Ceremonialul de plecare în misiune a militarilor va avea loc vineri, 22 septembrie a.c., la Craiova, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan şi a şefului Direcţiei Operaţii din Statul Major General, general-maior Mircea Savu.

Cei 190 de militari aparţinând Batalionului 26 Infanterie „Neagore Basarab” vor acţiona, începând cu luna octombrie, în sudul Afganistanului, în cadrul Forţei Internaţionale de Securitate şi Asistenţă în Afganistan (ISAF).

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, aflat în prezent în rezerva operaţională a ISAF, a participat la misiuni internaţionale în Angola (1996), Albania (1997), Kosovo (2002, cu două detaşamente succesive), Afganistan (2002 şi 2005) şi Irak (2004 şi 2005). În toamna anului trecut, „Scorpionii roşii” au mai fost prezenţi în Afganistan pentru sprijinirea desfăşurării procesului electoral. (MAPN)