Scorpionii – din nou în misiune

Pentru prima dată o mare unitate a armatei române, Brigada 2 Infanterie Uşoară ,,Rovine’’, de la Craiova, pregăteşte şi desfăşoară două dintre unităţile sale în două teatre de operaţii diferite, Irak şi Afganistan.

Ceremonialul prilejuit de plecarea în misiune a Batalionului 26 Infanterie în Afganistan şi a Batalionului 20 Infanterie în Irak va avea loc vineri, 08 iulie a.c., pe stadionul Clubului Sportiv ,,Armata Craiova’’, începând cu ora 11.00. În cadrul ceremonialului, cele două unităţi vor primi drapelele de luptă, după efectuarea apelului solemn şi citirea ordinelor de introducere în teatre.

Cunoscuţi şi ca ,,Scorpionii roşii’’, militarii Batalionului 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab’’, comandat de locotenent-colonelul Gabriel Toma, vor acţiona timp de trei luni în subordinea NATO, în cadrul ISAF (Forţa Internaţională de Asistenţă de Securitate), avînd ca misiune principală sprijinirea desfăşurării procesului electoral din Afganistan.

Batalionul 20 Infanterie, supranumit şi ,,Scorpionii Negri’’, comandat de locotenent-colonelul Nicolae Ioan, înlocuieşte Batalionul 2 Infanterie ,,Călugăreni’’, din Bucureşti, care se află în misiune în Irak din luna ianuarie a.c.

Militarii ambelor unităţi au o bogată experienţă acumulată în misiuni multinaţionale în Angola, Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Afganistan şi Irak.